AFERA PUTUJUĆA ŽALBA: Haos na sednici tužilaca!

Autor:

Vesti

28.07.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je burno na sednici Visokog saveta tužilaštva, a evo šta je bio predmet najveće rasprave.

AFERA PUTUJUĆA ŽALBA: Haos na sednici tužilaca!

Foto: prinscreen/youtube

Visoki savet tužilaca

Dana 26.7.2023. godine zakazana je sednica Visokog saveta tužilaštva, koja je trajala 5,5 sati i koju je pratilo puno burnih diskusija, a ipak se čini da se najžustrija rasprava vodila oko izbora u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Naime, Visoki savet tuzilaca dana 19.6.2023. godine izabrao je Ivanu Stojiljković Pomoriški za glavnog javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, za koju je glasao i nekadašnju šef Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Boris Pavlović uz iznete pohvale, kako je to praćenjem poslednje sednice Visokog saveta tužilaštva i utvrđeno. 

Pred sam istek od 30 dana kada novi glavni javni tužilac treba po Zakonu da stupi na dužnost od strane ovog tela utvrđeno je da žalba za Treće javno tužilaštvo u Beogradu nije podneta te je Ivana Stojiljković Pomoriški, kako Zakon nalaže, dana 20.07.2023. godine na svečanoj sednici Kolegijuma Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu stupila na dužnost da bi se nakon pola sata od njenog stupanja žalba Borisa Pavlovića pojavila u Ustavnom sudu Srbije.

Na sednici Visokog saveta tužilaštva, koja je javno praćena, utvrđeno je da je na fotokopiji koverte u kojoj se nalazi žalba Borisa Pavlovića ista naslovljena upravo na Borisa Pavlovića, a tu je žalbu Ustavnom sudu Srbije poslao Ustavni sud Srbije. Primalac je Boris Pavlović, a pošiljalac Ustavni sud Srbije, odnosno na prednjoj strani koverte stoji ime Borisa Pavlovića i  njegova adresa za žalbu. Iz toga dalje proizlazi da žalbu kandidatu Borisu Pavloviću salje Ustavnu sud Srbije, nakon čega Pošta Srbije pokuša da uruči Borisu Pavloviću njegovu žalbu, tj. da ostavi obaveštenje na njegovoj adresi, a kada kandidat Boris Pavlović nakon 3-5 dana nije otišao da podigne pismeno, nakon čega se automatski pošiljaocu Ustavnom sudu Srbije vraća to pismeno posle 10 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading