STIGLI REZULTATI IZ ROTERDAMA ZA MALOG LAVA: Poznato da li može da primi najskuplji lek na svetu!

Autor:

Vesti

25.07.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rade se mnoge analize, gleda se klinička slika, starosna dob, sve potrebno da bi se ispunili uslovi da Lav Teodorović može da primi lek.

STIGLI REZULTATI IZ ROTERDAMA ZA MALOG LAVA: Poznato da li može da primi najskuplji lek na svetu!

Foto: printscreen/Budi human

Lav Teodorović

Dečak sa SMA, za čije je lečenje država obećala pomoć, Lav Teodorović, dobio je rezultate laboratorijskih ispitivanja u Roterdamu. Nalaz je uredan, a sa tim se rezultatom pokrenuo postupak poručivanja genske terapije "zolgensma".

Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje već je kontaktrao proizvođača tog najskupljeg leka.

- Republički fond za zdravstveno osiguranje u kontaktu je sa proizvođačem kako bi lek bio obezbeđen na vreme u skladu sa zahtevima eksperta, s obzirom da bi to bilo prvi put da se ovaj lek primenjuje u Srbiji - sopštili su iz RFZO za Telegraf.

Sonja Teodorović, majka obolelog dečaka, poručije da je izvesno da će Lav primiti upravo "zolgensmu".

- U procesu smo porudžbine leka. Od trenutka kad se poruči, treba dve nedelje treba da stigne - rekla je ona za Telegraf.

Foto: printscreen/Budi human

Lav Teodorović Budi human

Govorila je i o rezultatima analiza vršenih u inostranstvu.

- Rade se mnoge analize, gleda se klinička slika, starosna dob, sve potrebno da bi se ispunili uslovi. Između ostalog je potrebno da se uradi test antitela na adenovirus, jer se kod tog leka putem adenovirusa ubacuje taj nedostajući gen. I ako dete ima antitela na adenovirus, onda ne sme da primi terapiju. Što se nas tiče, zdravstveno je sve provereno i spremni smo da primimo "zolgensmu - kaže Sonja Todorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading