KAKO ODABRATI KVALITETNO GORIVO?

Autor:

Vesti

24.07.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni vozači znaju da je najvažnija stvar kojom bi trebalo da se vodimo pri kupovini goriva - kvalitet. A zašto baš kvalitet? Pre svega, zato što značajno doprinosi pouzdanosti automobila i pomaže nam da bez poteškoća stignemo i do najudaljenije lokacije.

KAKO ODABRATI KVALITETNO GORIVO?

Foto: Promo/NIS

Kako odabrati kvalitetno gorivo? Odgovor smo potražili u NIS-u, našoj najvećoj naftnoj kompaniji. Njihovi stručnjaci navode da gorivo ima više karakteristika koje definišu kvalitet, ali da se može reći da su čistoća goriva i oktanska vrednost za benzine, odnosno cetanski broj za dizele među najbitnijim činiocima kvaliteta. Pored toga, izuzetno je važno da gorivo prolazi stalne kontrole, i to tokom kompletnog procesa – od proizvodnje do benzinskih stanica.

U NIS-u kažu da kvalitet goriva pre svega obezbeđuju stalnim ulaganjima u Rafineriju nafte Pančevo. U Pančevu se proizvodi i premijum gorivo pod brendom G-Drive, koje mogu koristiti i benzinski i dizel motori. Ovo vrhunsko gorivo ne samo da može da pomogne neometanom radu motora i produžetku njegovog radnog veka, već i da doprinese poboljšanju performansi, a samim tim celokupnom doživljaju vožnje.

Republika

Foto: Promo/NIS

 

Aktivne komponente

Stručnjaci Naftne industrije Srbije upoznali su nas sa poreklom G-Drive goriva, koje nastaje spajanjem aktivnih komponenti aditiva i evro dizel goriva, odnosno benzina najvišeg kvaliteta. G-Drive dizel ima unapređenu formulu koja nudi mogućnost efikasnijeg sagorevanja goriva. Na taj način može se izbeći unutrašnje prljanje motora, sakupljanje naslaga gareži, kao i začepljenje brizgaljki koje raspršuju gorivo. Pored toga, aktivne komponente goriva poslednje generacije doprinose dodatnoj snazi vozila, boljem ubrzanju, ali i profesionalnoj zaštiti od korozije.

Republika

Foto: Promo/NIS

 

 

Izuzetno strogi testovi

Testovi su pokazali da upravo čistoća G-Drive goriva, način prerade i najmoderniji kompleks aditiva koji se nalazi u ovom gorivu utiče na poboljšanje dinamičkih karakteristika vozila, što omogućava snažnije ubrzanje pri visokim brzinama. Visoka oktanska vrednost i smanjenje koeficijenta trenja utiču na povećanje obrtnog momenta u širokom spektru broja obrtaja u minuti, zahvaljujući čemu vožnja po terenima sa velikim nagibom može biti značajno lakša. Rezultati testiranja Milbrook Proving Ground-a, jednog od najvećih centara za testiranje vozila u Engleskoj, potvrdili su poboljšane performanse G-Drive 100 u poređenju sa standardnim Evro BMB 95 benzinom.

Laboratorijske provere

U NIS-ovim modernizovanim laboratorijama se svake godine obavlja više od 180.000 analiza kvaliteta goriva kroz više od 400 različitih ispitnih metoda. G-Drive dizel i benzin potrošači mogu pronaći na više od 300 NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica u Srbiji. Vozači koji su korisnici NIS-ovog programa lojalnosti „Sa nama na putu“ ovo gorivo mogu da kupe jeftinije i do 6 dinara po litru. Na NIS-ovim stanicama potrošačima je dostupna mogućnost da gorivo plate i bez odlaska na kasu, putem Drive.Go aplikacije, jednostavnim, brzim i 100% sigurnim plaćanjem. Tada bezbedna i uzbudljiva vožnja može da počne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading