AKO STE MISLILI DA JE KRAJ - NIJE! Važno upozorenje za ove delove Srbije - pred kraj dana čeka nas NOVA OPASNOST

Autor:

Vesti

23.07.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grmljavinski sistemi premeštaće se od zapada prema istoku.

AKO STE MISLILI DA JE KRAJ - NIJE! Važno upozorenje za ove delove Srbije - pred kraj dana čeka nas NOVA OPASNOST

Foto: Shutterstock, Google maps

Atmosfera nad Srbijom danas je znatno stabilnija. Nažalost, kasnije posle podne ponovo se očekuje destebilizacija i povećana nestabilnost, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Ovog poslepodneva širom Srbije smenjuju se sunčani i oblačni intervali, ali je i prijatno toplo i bez vrućina.

Trenutne temperature kreću se od 26 do 30°C, u Beogradu je 28°C, a toplije je samo na jugu.

Slično vreme u većem delu Srbije nastaviće se i u nastavku poslepodneva, uz temperature od 28 do 32°C, u Beogardu oko 30°C, a na jugu Srbije do 36°C.

Posle 15-16 časova atmosfera nad južnim i zapadnim predelima Srbije postaće nestabilna, uz jači razvoj konevktine oblačnosti, pa se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Za razliku od prethodnih dana kada su grmljavinske oluje i nepogode zahvatele ogromne teritorije, kasnije posle podne opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda očekuje se na manjem prostoru.

Ovi grmljavinski sistemi premeštaće se u zapadnoj i severozapadnoj visinskoj struji prema istoku i jugoistoku, pa se pored južnih i zapadnih, pljuskovi sa grmljavinom očekuju ponegde i u centralnim i jugoistočlnim predelima Srbije.

Republika

Foto: Pixabay

 

Nažalost, najveća opasnost od grmljavinskih oluja očekuje se u Zlatiborskom okrugu, na širem području Užica i Požege, potom na širem području Ivanjice, Arilja i Sjenice, odnosno Peštera i Novog Pazara, a opasnost se očekuje i u dolini Zapadne Morave, naročito na području Čačka i Kraljeva, ali i u Raškom okrugu, na području Kopaonika i delova Kosova i Metohije. 

U ovim predelima biće uslova za obilne pljuskove sa grmljavinom, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30-40 mm kiše po kvadratnom metru, a očekuje se opasnost i odj ajoog grada i jake grmljavine.

Na ovom području pred kraj dana treba biti pri oprezu i da izbegavaju kritična mesta, a ogroman oprez preporučuje se se i u saobraćaju.

U toku večeri i u ovim predelima očekuje se smirivanje vremena.

Inače, u ostalim predelima Srbije danas se ne očekuju padavine niti oluje.

Ponedeljak i utorak doneće osetno toplije vreme i temperature u utorak i do 40°C, a u sredu se usled jakog zahlađenja očekuje pad i za 15 stepeni, uz padavine i novu opasnost od nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading