SRBI U GRČKOJ PROLAZE KROZ PAKAO! Oduzete im tablice, sa decom su i ne mogu da se vrate u Srbiju, DRAMA traje danima! (FOTO)

Autor:

Vesti

14.07.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog saobraćajnog prekršaja Srbi zarobljeni u Grčkoj.

SRBI U GRČKOJ PROLAZE KROZ PAKAO! Oduzete im tablice, sa decom su i ne mogu da se vrate u Srbiju, DRAMA traje danima! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Sprski turisti u Grčkoj preživljavaju pravu dramu. Naime, njima je zbog saobraćajnog prekršaja oduzeta saobraćajna dozvola i tablica, te ne znaju kako da se vrate u Srbiju. Njihov apel za pomoć je objavljen na jednoj Fejsbuk stranici, a prenela ga je administratorka te grupe.

- Bilo je ovakvih slučajeva već. Kazne za saobraćajne prekršaje su visoke, a čini mi se da su na Kasandri baš neumoljivi oko oduzimanja vozačke dozvole. Iskreno, ne razumem kako imaju prava da strancima oduzmu vozačku i da li je to skroz po zakonu, jer mi je neverovatno da je tako nešto moguće - napisala je ona i u celosti prenela poruku turista.

- Pozdrav, molimo za info. Danas smo u Kalitei prosli kroz crveno svetlo i dobili smo kaznu 700 eura da platimo. Kad smo otisli u stanicu da se javimo skinuli su nam i tablice sa auta. Nakon što smo platili kaznu i uputili molbu za vraćanje tablica sa dokazima u uplati kao i potvrdom bookinga da nam je danas poslednji dan aranžmana rekli su nam da dođemo sutra u 10 sati, a između redova da slobodno krenemo za Srbiju, jer će nam zahtev biti odbijen.

Republika

Foto: FACEBOOK/PRINTSCREEN/ANA NIKOLIC

Apel za pomoć

- Navodno uz taj roze papir napisan alfabetom možemo da se vratimo istim autom, a takođe oduzeta nam je saobraćajna i vozačka dozvala. Imate li nekog iskustva sa tim? Da li stvarno možemo da putujemo bez papira i tablica??? Stvarno smo se izmaltretirali treba nam pomoć, sa decom smo. Ako imate neku info pišite.

Komentari su se samo nizali, a mnogima nije bilo jasno kako su sebi dozvolili takav prekršaj.

- Meni je hit uopšte proći kroz crveno, ugroziti saobraćaj i ostale učesnike u zemlji EU i onda očekivati nesto slično kao u nasoj zemlji... Izvinite ali vi ste onda potencijalna opasnost u saobraćaju - napisala je jedna žena, dok su im drugi davali savete.

Republika

Foto: pixabay.com

Kazne u Grčkoj za saobraćajne prekršaje paprene

- Verovatno kroz Grčku i mozete da vozite sa tim roze papirom. Problem je šta kroz Makedoniju i kroz Srbiju. Advokat znači po meni jedina solucija. Neka je sa srećom. Moram i ovo da napišem. Ljudi, nemojte osuđivati. Vrućina je prevelika. Troje dece verovatno pište vrište pozadi. Možda je auto ispred prošao čovek nije ni pogledao. Tako se meni desilo u Beogradu. Važno je da niko nije stradao.

Inače, u Grčkoj je kazna za prolazak kroz crveno svetlo 700 evra, a grčka policija ima pravo da oduzme tablice i stranim državljanima. Kazne i za ostale prekršaje su paprene. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Aleks

14.07.2023 22:03

Ima i normalnih drzava gde moze da se letuje. Zasto ici kod neizivljenuh sadista?