PETROVIĆU, JESU LI I DECA KOJE SU NAPALI PSI TO ZASLUŽILA? Trivanova odgovorila na sramno pisanje urednika Danasa!

Autor:

Vesti

13.07.2023

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imate li predstavu o sopstvenoj odgovornosti prema majci čije je četvorogodišnje dete napao pas.

PETROVIĆU, JESU LI I DECA KOJE SU NAPALI PSI TO ZASLUŽILA? Trivanova odgovorila na sramno pisanje urednika Danasa!

Foto: Pirvatna arhiva

Privatna arhiva

Jelena Trivan, nekadašnja poslanica, a danas direktorka Telekoma Republika Srpska reagovala je na skandalozno pisanje glavnog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića koji je u svojoj kolumni spomenuo kako je Trivanovu pre nekoliko godina napao čopor pasa lutalica ispred Narodne skupštine i, interpretirajući raniju izjavu bivšeg ministra Velimira Ilića ovim povodom, napisao da psi imaju istančan osećaj da razlikuju dobrog od lošeg čoveka.

Podsetimo, to se sve dešava nekoliko dana pošto je četvorogodišnju devojčicu u Sremčici belgijski ovčar malinoa napao i rasporio joj stomak, a lekari su se jedva izborili za njen život. Dete se srećom oporavlja, i uskoro izlazi iz bolnice.

Trivanova je zbog toga rešila da odgovori na Petrovićevu nepristojnu šalu. 

- Odavno ne odgovaram ni na kakve laži, a ponajmanje prostakluke. Izabrala sam da ne budem deo tog sveta po cenu da trpim da svako kome padne na pamet slaže po potrebi i zloupotrebi moje ime. Ali u kolumni Draže Petrovića našla se jedna odvratna i nepristojna šala na račun incidenta kada su mene izujedali psi lutalice. Svako normalan bi rekao da je to strašno i poželeo da se nikome to ne dogodi. Ipak, ne i Velimir Ilić, koji je neposredno pre toga nasrnuo fizički na mene u jednoj TV emisiji, pa na vest o mojim povredama izrekao "oseti pas". Tada je zgroženi Corax u Danasu objavio karikaturu kako Velimir Ilić sa iskeženim zubima juri da me ujede. Danas taj isti Danas citira kao veoma duhovitu i pametnu misao "oseti pas" koga treba da napadne - navela je Trivanova.

Foto: Republika/printscreen

Petrovićeva kolumna u Danasu

Ona je podsetila i na slučajeve kada su deca bila žrtve napada, i upitala Petrovića da li su i ona napadnuta sa razlogom "jer oseti pas"?

- Urednik Danasa bi morao da zna da je u Senti stradalo četvorogodišnje dete koje su raskomadali psi, da je jedanaestogodišnjeg dečaka u školi Branko Ćopić na odmoru napao čopor pasa, da je devojčica iz Jakova primljena sa teškim povredama na Institut za majku i dete i da zbog te dece, njihovih roditelja, niste smeli da kažete da je svako ko je raskomadan, napadnut sa razlogom jer kako rekoste "oseti pas".  Mislite da je pas osetio zlo u deci i nemoćnima koji stradaju svaki dan? Neću vas pitati da li podržavate šutiranje i psovanje novinara po čemu je poznat taj koga citirate, ali hoću da pitam da li je normalno da ukoliko znate da su su deca ponajviše žrtve napada pasa lutalica, da neko u javnom prostoru to duhovito objasni rečenicom "oseti pas" i imate li predstavu o sopstvenoj odgovornosti prema, na primer, majci koja je izgubila četvorogodišnje dete koje je na putu do bolnice iskrvarilo od ujeda pasa? Prošle godine zabeleženo je 216 teških povreda koje su građanima naneli psi lutalice i sve te građane vi ste označili kao zlo koje je to zaslužilo, a ne kao žrtve koje zaslužuju saosećanje. I nećete se izviniti nikome od njih, ni mrtvima ni preživelima, sasvim sa sigurna - poručila je Jelena Trivan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading