BUGARSKA MAFIJA UDARILA NA SRBE! Ko nam pravi HOROR od odmora u Grčkoj

Autor:

Vesti

12.07.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza obijanja i krađa automobila naših turista ne stoje Grci, ali se ne trude ni da hvataju lopove.

BUGARSKA MAFIJA UDARILA NA SRBE! Ko nam pravi HOROR od odmora u Grčkoj

Foto: www.profimedia.rs

Srpski turisti u Grčkoj, i ne samo oni, mada su naši građani najčešće mete, suočeni su sa čestim obijanjem i krađama automobila. Ove godine, čini se, više nego ikada ranije.
Od početka sezone bilo je više od deset takvih slučajeva, a kako saznaje Republika, iza svega stoji bugarska mafija.

Recimo, turistima iz Kragujevca vozilo je ukradeno ispred marketa u Solunu koji nema ni kamere ni obezbeđenje, dok je porodici iz Kruševca ukradeno ispred smeštaja u Pefkohoriju. U oba slučaja reč je o skupocenim automobilima.

Međutim, kako za naš list otkriva vlasnik turističke agencije koji posluje i u Grčkoj, to uopšte nisu izolovani incidenti, već je reč o bugarskoj mafijaškoj organizaciji koja godinama operiše po severu Grčke.

- Toliko su uigrani da auto ukradu za manje od minut. Sad ga vidiš, sad ga ne vidiš. Bukvalno su doktorirali krađe. I pre nego što shvatite šta vas je snašlo, vozilo je već uštekano u nekoj garaži, koje imaju u svakom mestu. Tu čekaju ljudi zaduženi da ga rastave do najsitnijih delova, koje posle prodaju. Zato i pikiriju skuplje automobile, za kojima je velika potražnja, a novi delovi su papreno skupi. Deluju najviše oko zabačenih plaža i tržnih centara, ali su se poslednjih godina toliko izbezobrazili da se ne libe da kradu ispred samog smeštaja - navodi naš sagovornik.

Kako ističe, toliko dugo to rade da čak imaju i svoje ljude u grčkoj policiji, mahom u manjim mestima, s kojima se tale, zbog čega država ima problem u suzbijanju krađa. Kada turisti prijave krađu, prođe sat vremena dok ne izađu na teren, a nijedan ukradeni automobil nikada nije pronađen.

I dok skuplje automobile otimaju, one lošije obijaju. Naime, naš list je nedavno pisao i upozoravao građane koji nameravaju u Grčku da ne ostavljaju ništa u kolima jer čak i plastične naočare od 500-600 dinara mogu navesti lopova da pomisli da su mnogo veće vrednosti.

Republika je pisala ovim povodom ambasadi Grčke u Beogradu, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore.

Gde lopovi najviše operišu

- na parkinzima velikih supermarketa i tržnih centara
- na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele kule, u okolini Trga Aristotelis
- na parkingu akva-parka nadomak Soluna
- na pojedinim prometnim pumpama, s većim odmorištima
- na parkinzima najposećenijih plaža Halkidikija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading