PRONAĐEN DONOR ZA BEBU "SMEJALICU" Milicu će spasiti mladi Nemac, roditelji presrećni: Idemo dalje, OVOG PUTA NAJJAČE!

Autor:

Vesti

12.07.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala Milica boluje od akutne mijeloidne leukemije sa visokim rizikom

PRONAĐEN DONOR ZA BEBU "SMEJALICU" Milicu će spasiti mladi Nemac, roditelji presrećni: Idemo dalje, OVOG PUTA NAJJAČE!

Foto: Privatna arhiva

Maloj Milici Anđelković, jedanaestomesečnoj bebi najlepšeg osmeha u Srbiji, koja nažalost boluje od akutne mijeloidne leukemije sa visokim rizikom, pronađen je donor matičnih ćelija kog je porodica čekala kao jedinu nadu.

- Milici je pronađen donor! Veliko hvala svima koji su se odazvali pozivu i dali uzorak krvi. Neizmerno hvala udruženju "Leuka" na nesebičnoj svakodnevnoj podršci. Hvala svim prijateljima koji su uz nas sve ovo vreme. Hvala svim novinarima koji su se interesovali da pomognu. Idemo dalje, ovoga puta najjače! - objavila je njena majka Milena na Fejsbuku.

Milena za Telegraf.rs navodi da njenoj sreći nema kraja, te da o donoru znaju vrlo malo, ali i dalje strah postoji.

- Danas smo saznali, čim smo došle rekli su nam. Ne znam ko je, rekli su mi samo da je mlad muškarac, Nemac, da imaju istu krvnu grupu i da se potpuno podudaraju. Obradovala sam se, naravno, ali znam da je ovo tek "početak" i da nas čeka veoma teška bitka. Svakako sam zahvalna Bogu, i tom momku, ko god da je, jer sada ima velike šanse da preživi i pobedi ovu užasnu bolest. Osećanja su pomešana stvarno. Radujem se, a u isto vreme se i bojim jako - priča zabrinuta majka male Milice Smejalice, kako je roditelji zovu.

Foto: Privatna arhiva

 

Roditelji su sa samo 7 meseci njenog života saznali okrutnu sudbinu.

- Od 7. meseca se nalazi na intenzivnom citostatskom lečenju, a jedina šansa za njeno izlečenje je transplantacija koštane srži matičnim ćelijama. Nažalost, suprug, ja i naš četvorogodišnji sin ne možemo da budemo donori jer nismo kompatibilni sa njom. Strašno je kad znam da ne mogu da pomognem svom detetu! Ono što mogu je da molim i preklinjem sve ljude od 18 do 45 godina, da izdvoje malo svog vremena, daju uzorak krvi, uvedu se u registar davaoca i samim tim pokušaju da spasu život mom detetu, ili nekom drugom pacijentu - ispričala je ranije Milena Anđelković za medije.

Koliko god da je teško i Milena sama tvrdi da osmeh Milice Smejalice pruža utehu. Kao da na svoj način, bez reči, pokušava da im da do znanja da će sve biti u redu. Da će pobediti opaku bolest...

- Ona se od samog početka smeje. Kao da nam poručuje da ne brinemo za nju i da će uspeti da pobedi opaku bolest, iako je sama činjenica da mi dete boluje od takve bolesti jako poražavajuća. Ne dao Bog nikome! Njen osmeh mi je najvažniji i on mi daje snage za sve ovo! Najviše znači njenom četvorogodišnjem bratu koji zna da mu je seka bolesna, pa se svakog dana, tako mali, moli Bogu za njeno ozdravljenje - ispričala je majka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading