TURISTA IZ SRBIJE IZGUBIO 10.000 EVRA, A ONDA SE DESILO ČUDO: Gest Italijana ih raspametio: Uradio sam ono što mi je SRCE reklo

Autor:

Vesti

09.07.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Živim od penzije i zadovoljan sam. Deset hiljada evra na zemlji sigurno nije malo, ali to nije moj novac“, rekao je Dario koji je pronašao novac

TURISTA IZ SRBIJE IZGUBIO 10.000 EVRA, A ONDA SE DESILO ČUDO: Gest Italijana ih raspametio: Uradio sam ono što mi je SRCE reklo

Foto: Printscreen

Dario Peduci (63) penzioner iz Ponjane Lario u Italiji, u sredu je našao torbicu u kojoj je bilo blizu 10.000 evra. Odmah ju je odneo u policiju, koja je novac vratila vlasniku - srpskom turisti koji je sa porodicom boravio na jezeru Komo!

Kako su preneli italijanski mediji, Italijan je tog dana izašao na aperitiv sa svojom ženom u seoski bar Pognana Lario. U jednom trenutku naišao je na tašnu na podu i nije ostao ravnodušan.

„Uradio sam ono što mi je srce reklo, jedino što sam mislio da je ispravno“, rekao je Dario Peduci, penzioner  koji je na ulici pronašao torbicu sa oko 10.000 evra.

Foto: Uprava carine

 

Kako je ispričao, video je torbicu u kojoj nije bilo dokumenata, već samo novca. On je odmah otišao do lokalne policijske stanice i predao torbicu, prenose italijanski mediji.

Policija je utvrdila da se u njoj nalazi 9.110 evra, u novčanicama različitih apoena, ali i srpski dinari. Bez dokumenata, samo vizit karta trećeg lica, sa brojem telefona. Zahvaljujući tom kontaktu karabinjeri su uspeli da uđu u trag vlasniku.

Reč je o 27-godišnjem državljaninu Srbije koji je sa suprugom i dvoje dece boravio u Italiji u vikendici u okolini. On se obrzo sastao sa Peducijem.

„Nije znao kako da mi zahvali, žena mu je čak plakala, hteli su po svaku cenu da mi daju neku nagradu. Nudili su nam 500 evra, ali supruzi i meni se to učinilo kao previše, pa nismo želeli da uzmemo. Čini mi se da je jedini ispravan potez bio da vratim taj novac. Živim od penzije i zadovoljan sam. Deset hiljada evra na zemlji sigurno nije malo, ali to nije moj novac“, rekao je penzioner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading