NAPLATA MOŽE DA POČNE! Gotova aplikacija za gradski prevoz - evo kad će PRORADITI! (FOTO)

Autor:

Vesti

08.07.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će sledeće nedelje proraditi aplikacija koju svi Beograđani sa nestrpljenjem čekaju.

NAPLATA MOŽE DA POČNE! Gotova aplikacija za gradski prevoz - evo kad će PRORADITI! (FOTO)

Foto: Republika.rs

Autobus u Beogradu

Novi sistem naplate javnog prevoza u Beogradu počeo je da funkcioniše, karte se kupuju SMS porukom, a na nekoliko mesta u Beogradu moguće je kupiti i papirnu kartu.

Validatori su ukinuti, karte se ne otkucavaju. Umesto toga, karta se plaća slanjem SMS poruke, a povratna poruka koju sistem šalje na telefon putnika služi kao potvrda o plaćenoj karti koja se pokazuje kontroloru.

- Očekujemo da tokom sledeće nedelje proradi aplikacija pomoću koje će građani moći i da prate vozila koja su im potrebna - sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Ugrađujemo novi sistem koji će biti daleko kvalitetniji od prethodnog - rekli su iz kabineta gradonačelnika.

Republika

Foto: printscreen/tviter

 

 

Na internetu se pojavila stranica gde su objavljene slike kako će navodno izgledati aplikacija, a nadležni se po tom pitanju nisu oglašavali, pa se ne zna da li će aplikacija biti baš takva. Takođe na istom sajtu piše da već može da se skine za Android telefone.

Inače, u međuvremenu su policajci komunalne milicije "Beli" počeli da pišu kazne za sve koje nemaju plaćene karte za GSP, nakon početnog perioda u kojem su samo upozoravali građane da regulišu plaćanje prevoza.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading