POČINJE REKONSTRUKCIJA RIBNIKARA Radovi gotovi do septembra, o memorijalnom centru odlučivaće roditelji

Autor:

Vesti

06.07.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Igora Đorđevića, predsednika Saveta roditelja, roditelji su izneli zahtev za dodatne popravke na školi, od onih koje su bile prvobitno planirane

POČINJE REKONSTRUKCIJA RIBNIKARA Radovi gotovi do septembra, o memorijalnom centru odlučivaće roditelji

Foto: ST/V. LUKIĆ

Rekonstrukcija dela objekta beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" počinje danas, a radovi bi trebalo da budu gotovi do početka nove školske godine. Radiće se na adaptaciji i sanaciji enterijera dela objekta škole sa ulazom iz ulice Svetozara Markovića.

Prema rečima Igora Đorđevića, predsednika Saveta roditelja škole "Vladislav Ribnikar", roditelji su izneli zahtev za dodatne popravke na školi, od onih koje su bile prvobitno planirane.

Unos materijala i pripremni radovi su počeli, napravljen je plan rasporeda odeljenja, a kako je istakao Đorđević, sve što je dodato prvobitnom planu može biti gotovo do prvog septembra.

- Imamo sređivanje zidova, podova, radijatora i unutrašnje stolarije. Imali smo sastanak sa izvođačima radova i svi smo se složili da je to malo. Nama cure krovovi, toaleti su nam u lošem stanju, svetlo nam je u lošem stanju, pa smo se obratili Ministarstvu za investicije i dodatno tražili da se da se i ove stvari poprave. Radovi ne bi trebalo da ometaju jedni druge tako da sve može biti gotovo do prvog septembra - kaže Đorđević.

On smatra da ima dobre volje da se uradi sve što je potrebno bolje uslove u školi.

- Učionica ima dovoljno. Napravljen je plan gde bi bilo koje odeljenje. Imaćemo oko 25 učionica uz dodatne ostale prostorije. Tražili smo i da se prošire vrata na jednom ulazu. U nadgledanju planiranja, zaista smatram da ima dobre volje da se uradi sve ono što želimo, što je potrebno za nas. Smatrali smo da na planirane radove treba dodati i sređivanje fasade koja otpada sa unutrašnje strane, koja je da opasna za našu decu, sređivanje ulaza i toaleta, treba uraditi osvetljenje, klimatizaciju... Sve smo primedbe uneli, prva reakcija je da novac neće biti problem i da sve možemo da uradimo što može da bude gotovo do 1. septembra - kaže Đorđević.

O memorijalnom centru kome će biti posvećen deo škole u kome je dečak-ubica usmrtio desetoro svojih školskih drugara odlučivaće isključivo roditelji preminule dece, istakao je Đorđević.

Iako se govorilo da se deca ispisuju iz škole "Vladislav Ribnikar", Đorđević kaže da je takve dece veoma malo.

- Znam vrlo precizno da je jako mali broj dece ispisan, a da smo za sledeću školsku godinu upisali preko 100 prvaka - kaže Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading