IZGUBILI SU I POSLEDNJU NADU, A ONDA IM SE OSMEHNULA SREĆA: 14 ugroženih porodica iz Ljubovije dobilo KROV NAD GLAVOM

Autor:

Vesti

05.07.2023

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ obezbedio je kompletno nameštene i opremljene stanove

IZGUBILI SU I POSLEDNJU NADU, A ONDA IM SE OSMEHNULA SREĆA: 14 ugroženih porodica iz Ljubovije dobilo KROV NAD GLAVOM

Foto: Rina

Kada su izgubili možda i onu poslednju nadu da će dobiti svoj krov nad glavom, članovima 14 ugroženih porodica koje pripadaju najosetljivijim društevnim grupama na teritoriji opštine Ljubovije osmehnula se sreća. Oni su useljeni u novoizgrađene objekte za socijalno stanovanje. Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ obezbedio je kompletno nameštene i opremljene stanove za njih.

-Korisnici projekta ne dobijaju samo krov nad glavom, nego su i kroz ceo projekat uključeni u aktivnosti socijalne inkluzije, koje će im pomoći da se uključe u sredinu u kojoj žive i razviju svoje biznise. Korisnici su prošli kroz razne obuke, bili uključeni u rad javnih preduzeća, dobili su opremu i materijale za obavljanje sopstvene delatnosti. Pružili smo im oruđe da mogu da rade i zarade za sebe - istakao je predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović.

Kao ilustraciju toga koliko je saradnja sa EU, UNOPS-om i nadležnim ministrastvima značajna, predsednik Opštine je istakao da je vrednost dva projekta koja se u Ljuboviji sprovode kroz EU SHAI program blizu milion evra, što je otprilike petina ukupnog godišnjeg budžeta opštine.

Gerhard Zalcer, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, istakao je da je EU za program ‘’Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj iknluziji’’ izdvojila 27 miliona evra, i da je on osmišljen da poboljša sprovođenje socijalnih politika u Srbiji.

- Posebno bih da se zahvalim timu koji posvećeno sprovodi projekat jer sinergija između Opštine Ljubovija i njenih partnerskih organizacija omogućava postizanje važnih rezultata za osetljive grupe u Ljuboviji - zaključio je Zalcer.

Opština Ljubovija je specifična po tome što se u njoj sprovode dva projekta koja su deo programa ‘’Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji. Jedan od njih je upravo projekat u okviru kog su izgrađeni stanovi u koje se korisnici danas useljavaju. Drugi projekat pripada grupi infrastrukturnih projekata manjeg obima, koji su fokusirani na unapređenje komunalne i socijalne infrastrukture u podstandardnim naseljima. Ukupna donacija Evropske unije za ova dva projekta u Ljuboviji je oko 846.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading