VAŽNA VEST ZA BUDUĆE BRUCOŠE BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Prvi preliminarni rezultati prijemnih ispita danas do 16 časova!

Autor:

Vesti

03.07.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upis na fakultete Beogradskog univerziteta mora biti završen 14. jula do ponoći.

VAŽNA VEST ZA BUDUĆE BRUCOŠE BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Prvi preliminarni rezultati prijemnih ispita danas do 16 časova!

Foto: Shutterstock

Fakulteti Beogradskog univerziteta danas do 16.00 časova treba da objave rezultate prijemnih ispita i preliminarne rang-liste, a za objavljivanje konačnih rang lista rok je 10. jul.

Upis na fakultete BU mora biti završen 14. jula do ponoći.

Kako se navodi na sajtu BU, nakon završenog upisa, a najkasnije 15. jula fakulteti dostavljaju Univerzitetu izveštaj o upisanim studentima po studijskim programima i preostali broj slobodnih mesta.

Što se tiče drugog upisnog roka, prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita obaviće se 31. avgusta i 1. septembra, dok su za polaganje prijemnog određeni 4. i 5. septembar.

Rok za objavljivanje preliminarnih rezultata je 6. septembar, a konačnih 11. septembar do 16.00 sati.

Upis je najkasnije do 14. septembra, nakon objavljivanja konačne rang- liste Univerziteta, a najkasnije do 15. septembra fakulteti dostavljaju Univerzitetu broj upisanih studenata po studijskim programima.  

Kada je reč o novosadskom Univerzitetu rok za polaganje prijemnih ispita je 5. jul, a zavisno od datuma polaganja prijemnog konačne rang-liste upisa biće objavljivane i do 11. jula.

Na fakultetima Univerziteta u Nišu prijemni ispiti organizovani su od 26. do 30. juna, a upis kandidata traje do 14. jula.

Fakulteti Univerziteta u Kragujevcu upis će obavljati takođe do 14. jula, a rok za polaganje prijemnih ispita ističe sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ibaveaten

03.07.2023 18:35

Danas su poceli ipisi, a liste su bile prosle nedelje. Moje dete se danas upisalo i dobilo indeks. Informacije vam nisu bas tacne.