OSMACIMA IZ "RIBNIKARA" DODATNI BODOVI NA MALOJ MATURI Evo koliko će oni poneti poena iz osnovne, a kako će se rangirati u srednjoj školi

Autor:

Vesti

29.06.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republičkoj komisiji za završni ispit obraćali su se i roditelji drugih osnovnih škola na Vračaru da se i za te osmake uvaže povoljniji kriterijumi za upis

OSMACIMA IZ "RIBNIKARA" DODATNI BODOVI NA MALOJ MATURI Evo koliko će oni poneti poena iz osnovne, a kako će se rangirati u srednjoj školi

Foto: ST/V. LUKIĆ

Vladislav Ribnikar

Iz klupa OŠ „Vladislav Ribnikar” ove godine izašlo je oko 140 osmaka, koji su kao i njihovi vršnjaci iz drugih osmoletki širom Srbije bili u obavezi da polože malu maturu da bi mogli da dobiju svedočanstvo o stečenom osnovnom obrazovanju i konkurišu za upis u željene srednje škole.

Nakon tragedije koja se dogodila u ovoj kući znanja na beogradskom Vračaru, trećeg maja kada je učenik sedmog razreda počinio masovno ubistvo, Ministarstvo prosvete razmatralo je sve mogućnosti podrške osmacima ove škole na prelazu iz osnovnog u srednje obrazovanje.

U dogovoru s roditeljima učenika osmog razreda odlučeno je da se malim maturantima „Ribnikara” na predstojećem upisu dodele podsticajni bodovi. Ukupan broj poena koje su ovi osmaci ostvarili na osnovu uspeha iz škole i na osnovu završnog ispita, biće uvećan za 30 odsto od broja bodova koji im nedostaju do maksimalnih 100 poena. Po tom principu ukupan skor važan za rangiranje i nastavak školovanja od, na primer, ostvarenih 90 poena porašće na 93, ili recimo od osvojenih 95 bodova postaće 96,5.

Republičkoj komisiji za završni ispit obraćali su se i roditelji drugih osnovnih škola na Vračaru da se i za te osmake uvaže povoljniji kriterijumi za upis, ali je njihova molba odbijena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading