TRAŽE PISMENE GARANCIJE! RODITELJI DECE IZ "RIBNIKARA": Rečeno nam je da su naši zahtevni razumni

Autor:

Vesti

18.06.2023

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđević ističe da imaju usmene potvrde od premijerke Ane Brnabić, predsednika Aleksandra Vučića i pojedinih nadležnih ministara da će to krenuti

TRAŽE PISMENE GARANCIJE! RODITELJI DECE IZ "RIBNIKARA": Rečeno nam je da su naši zahtevni razumni

Foto: ST/V. LUKIĆ

Savet roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i dalje čeka pismeni odgovor na sedam zahteva koji su uputili posle masovnog ubistva 3. maja u toj školi, kada je 13-godišnji dečak usmrtio devetoro vršnjaka i školskog čuvara.

 

- Očekujemo da na zahteve dobijemo pismeni odgovor, da nam se detaljno objasni u kom statusu su oni trenutno. Ako se radi na tome, kada će biti završeno, šta se radi povodom toga - kaže za "Blic" Igor Đorđević, predsednik Saveta.

 

Usmene potvrde imaju, traže pismene

Đorđević kaže da su ispunjeni zahtevi da deca VII/2 odeljenja ne ulaze na glavni ulaz i da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu, te da tim psihologa i psihijatara redovno radi s tom decom.

- Sve ostalo je još uvek u fazi realizacije, ali nemamo još ništa konkretno, pismeno. Što se tiče rekonstrukcije škole, to se još najavljuje - kaže Đorđević.

Đorđević ističe da imaju usmene potvrde od premijerke Ane Brnabić, predsednika Aleksandra Vučića i pojedinih nadležnih ministara da će to krenuti.

 

- Za sve zahteve nama su i Vlada i premijerka i predsednik rekli da su razumni i da će ih ispuniti - kaže Đorđević.

Zahtevi nemaju veze sa roditeljima ubijene dece

Đorđević kaže da se radio o zahtevima Saveta roditelja koji su im predložili roditelji preživele dece iz odeljenja VII/2, a da su ih oni kao Savet jednoglasno izglasali i preuzeli kao zajedničke zahteve svih roditelja škole.

Dodao je i da ti zahtevi nemaju veze sa roditeljima ubijene dece, jer oni, kako je kazao, imaju drugi vid komunikacije sa Vladom.

- Mi smo pokazali prema njima dobru volju da pomognemo šta god treba. Oni imaju drugačije zahteve i potrebe - kaže Đorđević.

"Ukoliko ne mogu da ispune da se dečak ne vrati na ulice, da objasne iz kojih razloga"
Jedan od zahteva je bio i da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom ubicom, jer kod dece postoji strah da će on biti na slobodi.

- (Potrebna je) Neka garancija da se dete koje je imalo spisak za odstrel ne vrati na ulice, jer ko garantuje roditeljima? I ako to ne mogu da ispune, neka nam objasne da ne mogu iz pravnih razloga - kaže Đorđević.

Odgovarajući na pitanje da li je upoznat sa zahtevom roditelja preminule dece da se ocu dečaka ubice zabrani da raspolaže imovinom, Đorđević kaže da je to saznao iz medija i da ne zna ništa mimo toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Maja

18.06.2023 19:41

Zahtevi roditelja iz školu ako su dobili usmeno obećanje da će se svi zahtevi s provesti tako će i biti.