JEZIVI SNIMAK TIK TOKERA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Priča nepovezano i udara sam sebi šamare! Šta se dešava sa našom omladinom? (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.06.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na popularnoj društvenoj mreži tinejdžera prati tridesetak hiljada ljudi, zabrinjavajuće što su komentari ispod videa kojim poziva na nasilje puni podrške.

JEZIVI SNIMAK TIK TOKERA ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Priča nepovezano i udara sam sebi šamare! Šta se dešava sa našom omladinom? (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tiktok

- Ja sam najjači burazer, ja sam tata Tik toka druže - govori u kameru tinejdžer dok se trese nekontrolisano, a nakon toga kreće da se samopovređuje tako što udara sebi šamare.

Ovaj video na svom profilu podelio je mladi srpski tiktoker, a ubrzo je postao viralan i na Tviteru, gde se starija populacija bavila time da li je normalno ovakvo ponašanje.

- Gazda Tik toka, pa vi vidite sa kime sve delimo okruženje - bio je komentar jednog od korisnika Tvitera koji je podelio sporni video.

Osim što sam sebe krvnički udara, u jednom momentu tinejdžer govori i da se gubi jer snima tik tok.

- Malo jeo šape i pape - ponavlja mladić poput neke mantre.

 

 

Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da su na Tik toku u komentarima ispod videa mladog influensera osvanuli većinom komentari podrške, u kojima se navodi da je on "legenda, car" i na osnovu kojih se može zaključiti da je uzor mladima.

Sve ovo dešava se u momentu kada je cela nacija potpuno zastrašena i kada su najmlađi pod budnim okom javnosti, uzevši u obzir da se nedavno dogodio masakr u kojem je maloletni Kosta K. ubio svoje školske drugare, kao i domara, a ranio nekoliko njih i nastavnicu. Zbog toga je svako nasilje, poziv na nasilje pa i ovaj vid samopovređivanja u videu na društvenim mrežama veliki razlog za zabrinutost, ocenjuju Tviteraši.

Ova platforma za deljenje videa, koja je u vlasništvu kineske kompanije Bytedance neretko je bila na meti kritika jer su upravo njeni korisnici bili uključeni u gnusna dela. Čuveni "čelindži" koji su proslavili ovu društvenu mrežu dovodili su i do ubistava i samoubistava mladih, pa se često potezalo pitanje o ograničavanju ove platforme, pa i njenoj zabani.

Tako je među pionirima zabrane ove društvene mreže bila upravo Indija, a onda je usledio i Tajvan i Avganistan. 

Pakistanske vlasti su privremeno zabranile TikTok najmanje četiri puta od oktobra 2020, navodeći zabrinutost da aplikacija promoviše nemoralan sadržaj.

Međutim, ova platforma nezaustavljivo raste, kao i prihodi onih koji su na njoj izrazito aktivni i imaju puno pratilaca. Zato i ne čudi da mnogi nude kontent poput ovog, samo da bi došli do što većeg broja pregleda, a samim tim i do zarade. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading