PREBIO DEČAKA ZBOG LIMUNADE! Siledžija sa Kalemegdana uhapšen posle divljačkog napada

Autor:

Hronika

08.06.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I. M. (44) tukao dete koje je pokušavalo da zaradi za džeparac jer mu je pravilo konkurenciju?!

PREBIO DEČAKA ZBOG LIMUNADE! Siledžija sa Kalemegdana uhapšen posle divljačkog napada

Foto: Prntskrin

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su juče I. M. (44), koji je na Kalemegdanu tukao dečaka koji je s drugom prodavao limunadu da bi zaradili za džeparac.

"PA ŠTA AKO JE MALO"

Video koji se pojavio na društvenim mrežama zgrozio je celu Srbiju, a policija je najavila da će protiv bezdušnog nasilnika podneti prijavu nadležnom tužilaštvu. Naime, na snimku se vidi preplašeni dečak koji samo što ne zaplače dok ga siladžija tuče i preti mu. Spasle su ga dve prolaznice koje su prenele da je napadač čovek koji takođe na omiljenom beogradskom izletištu prodaje sokove, pa je hteo da otera konkurenciju?!

Prolaznice su prišle i upitale ga smireno, ali oštro:

- Šta je bilo, gospodine, šta se desilo?

On je na to drsko odgovorio:

- Ja imam problem, vi rešavajte vaše probleme. Prodaje sokove, a i ja prodajem sokove. Ja sam mu lepo rekao da napusti, ali neće da napusti.

Nasilnik je sve vreme govorio: "Pa šta ako je dete malo? Pa šta ako je maloletno", držeći prestravljenog dečaka za ruku. To mu nije bilo dovoljno, već ga je i vulgarno vređao, optužujući ga da je sokove pokrao, a sad ih prodaje. Prolaznice su mu zapretile policijom, da će obavestiti dečakove roditelje i da nema pravo da zlostavlja dete.

 

 

Jedna od devojaka koja je snimala ovo divljačko ponašanje izjavila je beogradskim medijima da su bile šokirane, da su dečaci sedeli mirno, a da se odjednom čulo jezivo zapomaganje.

JEZIV VRISAK

- Drugarica i ja smo šetale Kalemegdanom i naišle smo na klupicu na kojoj sede dečaci. Oni su izvadili svoje sokove i to što prodaju i stavili natpis. Ja sam se nasmejala, bilo mi je simpatično i drugarica se baš obradovala što vidimo decu da hoće da rade nešto. Otišle smo deset-15 koraka dalje i čujemo vrisku: "Molim vas, pustite me, pustite me, nećemo više nikad." Drugarica se okrenula sekundu pre mene i videla kako ga je udario, šutnuo u nogu, dete je ostalo bez patike, udario ga je i iza glave u potiljak. Kako smo prilazile, setila sam se da snimim jer sam znala da će doći policija - ispričala je Marija V.

Deca su objasnila da je reč o čoveku koji ima štand na Kalemegdanu, na kom prodaje sokove, što je i sam potvrdio. Devojke su pomogle deci da se sklone na bezbedno mesto, a napasnik je pobegao.

- Jedan dečak je zvao mamu, koja je u blizini, da dođe, drugi je rekao da mu roditelji nisu tu i da je kod bake i deke. Mi smo se ponudile da ga ispratimo do kuće, otišle smo i predale smo dete baki. Jeziva situacija, ali mi je više krivo od svega toga što su prolazili ljudi i niko živ nije hteo da reaguje - rekla je Marija.

Odmah po prijavi, nasilnik je priveden.

Policija ponudila podršku dečacima

I ministar policije Bratislav Gašić juče je reagovao i rekao da niko nema pravo da vrši nasilje, naročito ne nad decom, i da će srpska policija biti tu uz sve građane.

- Kabinet ministra policije je u kontaktu s majkom dečaka i preneli su spremnost pripadnika policijske brigade da zajedno s dečakom i njegovim drugarima, ukoliko to oni budu želeli, budu na Kalemegdanu i pruže im podršku - saopštio je MUP.

Košarkaš Štimac: Ne kupujte više ništa od nečoveka!

Incident koji se dogodio zgrozio je proslavljenog reprezentativca naše zemlje Vladimira Štimca, koji se tim povodom oglasio na Tviteru.

- Ćao svima, ako hoćete da popijete sok, imate dva dečaka koja su sama cedila sok i prodavala na Kalemegdanu. Čuo sam da su mnogo dobri, pošto je konkurencija koja ima 50+ godina napala tu decu i, kako sam čuo, jedno dete je dobilo i udarac, a drugo je vukao za ruku - napisao je Štimac i dodao:

- Koje reči upotrebiti za takvog nečoveka??? Pozivam sve da niko nikada ne kupi ništa s njegovog štanda.

Štimac ističe da je zgrožen:

- Meni je žao što ja nisam bio tu kada je vukao i udarao decu. U šta smo se to pretvorili??? Ej, deca mu konkurencija?! Umesto da je otišao i pomogao im ili neke njegove kupce preusmerio na njih da im pomogne, on ih maltretira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading