VRIŠTALA JE OD BOLA, REKLA JE DA NE MOŽE DA IZDRŽI! Otac devojčice koju je ujela otrovna riba objasnio kako da se spasu posledica oni koje "napadne" DRAGON!

Autor:

Vesti

28.06.2023

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući spasiocu izbegnuta opasnost.

VRIŠTALA JE OD BOLA, REKLA JE DA NE MOŽE DA IZDRŽI! Otac devojčice koju je ujela otrovna riba objasnio kako da se spasu posledica oni koje "napadne" DRAGON!

Foto: TV Prva, Shutterstock

Poznata je kao dragon fish, riba zmaj, drakena, iliti weeverfish, a njen otrov je toliko jak da dovodi do paralize govora, a kod starijih srčanih bolesnika i do infarkta.

Ova riba, ujela je devojčicu u poznatom grčkom letovalištu, a vest o tome, koja se proširila kada je njena majka pisala u Fejsbuk grupi "Grčka info" uznemirila je mnoge koji ove godine svoje letovanje planiraju da realizuju u Grčkoj.

Na nesreću, ova riba se pojavljuje i u Jadranskom moru, a otac devojčice koju je "napala" objasnio je kako da se što brže i efikasnije reaguje u toj situaciji.

Aleksandar Tomić, otac devojčice, uključio se u jutarnji program "Prve" TV iz Grčke i detaljno ispričao šta se tog dana dogodilo., rekavši da je spasilac taj koji je pružio informaciju od ključnog značaja.

- Ćerkica je već sledećeg dana bila dobro. Bili smo na plaži i kada je izlazila iz vode zgazila je u plićaku na tu ribu i počela je baš jako da vrišti od bola. Nisam znao šta se desilo, da li se posekla, nije mi bilo jasno da toliko vrišti. Pogledao sam nogu i isprao sam vodom. Bio je jedan dečko, spasilac na plaži i rekao nam je da je to dragon fish, rekao nam je da stavimo nogu u vruću vodu - kaže Aleksandar Tomić i dodaje:

- Čim smo stavili nogu u vruću vodu koju smo doneli iz kafića njoj je bilo mnogo bolje. Ona je stvarno vrištala od bola, pričala da ne može da izdrži. Posle vruće vode bilo je sve bolje i bolje. Zvali smo doktora, koji nam je rekao da što pre damo neki antialergetik i brufen. Njoj je već bilo bolje, manje ju je bolela noga. Doktor je rekao i da ga zovemo ako dobije gušenje, na svu sreću toga nije bilo.

On je istakao i da se ovakva situacija ne dešava tako često.

- Kako su rekli, dešava se jednom mesečno. Ta riba postoji i u Jadranskom moru, svuda može da se desi... Čak i kod nas postoji neka otrovna riba. Mnogo lakše deca podnose to, nego odrasli. Srčani bolesnici mogu i infarkt da dožive. Supruga je postavila objavu na grupi, da bi ljudi znali šta se radi u takvim situacijama. Vruća voda je najbitnija. Da se stavi flaša vode za svaki slučaj, pa će se ugrejati - kaže Aleksandar Tomić.

SIMPTOMI UGRIZA OTROVNE RIBE

Devojčica koju je ugrizla otrovna riba, ima samo osam i po godina, i bila je šokirana kada joj se to desilo, a njena majka je, kako bi pomogla nekome ko bi se mogao naći u sličnoj situaciji na Fejsbuku napisala:

- Zgazilo je desnom nogom da ribu koja ima otrovne bodlje. Simptomi - veoma jak bol. Sreća da je bio spasilac tu, koji nam je savetovao da nogu gde je ubodno mesto stavimo u toplu vodu, koja u toj situaciji umanjuje bol i umanjuje dejstvo otrova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading