ČEMU SE PARTIZAN NADA? Crvena zvezda ima DUPLO SKUPLJI tim od crno-belih!

Autor:

Sport

28.06.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne baš obećavajući početak prelaznog roka za drugi najuspešniji tim u Srbiji.

ČEMU SE PARTIZAN NADA? Crvena zvezda ima DUPLO SKUPLJI tim od crno-belih!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Fudbaleri Crvene zvezde su, bez previše muke, osvojili novu titulu u prvenstvu Srbije, čime su sebi obezbedili mesto u grupnoj fazi Lige šampiona u narednoj sezoni.

Takođe, crveno-beli su bili najbolji i u Kupu, čime su stigli do treće uzastopne duple krune i, na taj način, potvrdili dominaciju u domaćem fudbalu.

Ipak, očigledno da na Marakani žele iskorak u Evropi, pa su u redovima crveno-belih napravljene radikalne promene pred početak naredne sezone, najveću svakako na klupi, pošto je Miloša Milojevića zamenio Barak Bahar.

Foto: Starsport

Barak Bahar, novi trener Crvene zvezde

Po dolasku Izraelca, u redove šampiona su stigli Marko Stamenić i Piter Olajinka, čiji je potpis završen još tokom zime, a usledili su transferi i Edmunda Ada, Žan Filip Krasoa, Omrija Glazera, odnosno Emanuela Late Lata, čiji se dolazak očekuje 1. jula.

Tim Crvene zvezde je prošle godine vredeo malo preko 62 miliona evra, a trenutno, igrači crveno-belih koštaju gotovo 72 miliona. Ovom porastu je svakako najviše doprineo Kraso, koji prema Transfermarktu vredi šest miliona, Olajinka se procenjuje na pet, dok su Late Lat i Glazer na oko milion i po evropskih novčanica.

Foto: FK Crvena zvezda

Žan Filip Kraso i Piter Olajinka

Ipak, oni i dalje nisu najvredniji prvotimci Baharove čete. Strahinja Eraković i Mirko Ivanić su najskuplji, sa cenom od devet miliona evra, Bukari vredi šest i po, a Aleksandar Dragović i Aleksandar Katai četiri i po miliona evra.

Kada se na to dodaju plate Baraka Bahara i njegovih saradnika, jasno je da tim sa Marakane u novu sezonu ulazi sa najskupljim i najjačim timom u 21. veku.

Sa druge strane, Partizan je prethodnu sezonu okončao katastrofalno, četvrtim mestom u Superligi, odnosno ispadanjem od Radničkog iz Sremske Mitrovice u Kupu. Nadali su se grobari da bi ove godine stvari mogle da budu drugačije, ali, po svemu sudeći, od toga nema ništa.

Partizanova vrednost je u sezoni 2022/23 bila oko 49 miliona, ali je ona sada pala na jedva 40 miliona.

Tome je najviše doprineo odlazak Rikarda Gomeša, koji je bio najvredniji fudbaler "parnog valjka", a uprkos njegovoj ceni od pet miliona, Partizan ga je prodao u Al Šamal za svega milion i po. Slična situacija je bila i sa Slobodan Uroševićem, koji je klub napustio za simboličnih 200.000 evra, iako se njegova vrednost procenjuje na tri i po miliona evropskih novčanica.

Foto: Starsport

Urošević i Gomeš su napustili Humsku

Klub su napustili i Andres Kolorado, Hamidu Traore i Ljubomir Fejsa, a pojačanja ne obećavaju previše - u klub su stigli Nikola Antić, Frenk Kanute i Aleksandar Šćekić, povratnik u Partizan.

Trenutno, najvredniji pojedinac u Humskoj je Fuseni Dijabate, koji vredi pet miliona, a zatim sledi Igor Vujačić, koji vredi pola miliona manje.

Kada se podvuče crta u dosadašnjem delu prelaznog roka, sa jedne strane imamo tim vredan 72 miliona evra, uz moćnu mašinu na klupi, u vidu Bahara i njegovih saradnika, dok sa druge strane imamo tim od 40 miliona evra, sa Igorom Duljajem na klupi, koji se, u najmanju ruku nije proslavio na klupi crno-belih.

Postavlja se jasno pitanje - čemu se Partizan nada u predstojećoj sezoni?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
VREME VODJE

28.06.2023 12:21

Za njegove VREME ZVEZDA DOBIJA 95 % TITULA u sve SPORTOVE. TOLIKO ,,ONA " u ZADNJE 60 god. NIJE dobila. OVO JE PATOLOSKO NAVIJANJE ! HVALA !

Mezimica

28.06.2023 16:11

@VREME VODJE - Vlast joj STANCA titule! VLAST se utrkava ko ce da joj vise pomogne..