"ORLIĆI" PRESLIŠALI DOMAĆINA: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

26.06.2023

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh naše reprezentacije.

"ORLIĆI" PRESLIŠALI DOMAĆINA: Srbija je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Foto: RSS

Mladi rukometaši Srbije

Mlada rukometna reprezentacija Srbije savladala je domaću selekciju Grčke rezultatom 34:23 (15:12) i izborila plasman među osam najboljih selekcija na Svetskom prvenstvu.

"Orlići" se posle dve faze takmičenja odigranih u Grčkoj sele u Berlin gde se igra završnica šampionata, a četvrtfinale na programu je u četvrtak.

Prvih 15 minuta igre pripalo je domaćoj ekipi. Zaigrali su Grci konsolidovano od starta i održavali vođstvo sve do sredine poluvremena kada se probudila četa selektora Teodorovića. Najpre su juniori Srbije stigli do izjednačenja, a potom i čvrstom odbranom uz nekoliko sjajnih parada Krivokapića uspeli da sačuvaju svoj gol dok su sa druge strane tresli mrežu protivničkog i obezbedili tri gola prednosti do pauze.

Nastavili su u istom ritmu srpski reprezentativci, a Krivokapić je gotovo “spustio roletnu”, odbranio je i sedmerac a za 10 minuta samo dva gola te je na semaforu stajalo 21:14. Ipak, vratili su se Grci, u dva navrata koristili su greške Srbije i postizali po dva vezana gola te su naterali selektora Teodorovića da zatraži tajm-aut pri rezultatu 21:18. Urodilo je plodom, konsolidovali su Orlići redove i mirno priveli meč kraju sa čak 11 golova prednosti.

Republika

Foto: RSS

Mladi rukometaši Srbije

Nagrada za igrača utakmice otišla je u ruke Miloša Kosa koji je zabeležio pet pogodaka, dok je najbolji strelac ekipe bio Mateja Dodić sa osam golova na svom kontu.

Naša reprezentacija će u borbi za polufinale odmeriti snage sa Farskim Ostrvima, ekipom koja je zasad na šampionatu ostvarila sve pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading