POVEĆANJE PENZIJA OD 1. OKTOBRA

Autor:

Vesti

09.06.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Ognjenović ističe da je Fond finansijski spreman za vanredno usklađivanje, a rezultati ostvareni u prvih pet meseci ove godine to potvrđuju.

POVEĆANJE PENZIJA OD 1. OKTOBRA

Foto: Fond PIO

Direktor Fonda PIO, Relja Ognjenović o vanrednom povećanju penzija, koje je predsednik Republike najavio kao važan deo mera koje će država preduzeti u narednom periodu:

- Sada već tradicionalno dobre vesti iz Fonda PIO za naše penzionere. Predsednik je najavio vanredno povećanje penzija od 1. oktobra za 5,5 odsto. Izmenama Zakona o PIO omogućeno je da u  toku godine imamo i više povećanja penzija, osim redovnog obezbeđuje se i vanredno usklađivanje, što je pravi dokaz brige države o životnom standardu i dobrobiti penzionera. 

- Vanrednim usklađivanjem za 5,5 odsto prosečna penzija će iznositi skoro 40.000 dinara. Ono što je još važnije da naglasim jeste da ćemo za samo tri meseca posle toga, u januaru, imati redovno povećanje koje iznosi 14,6 odsto, što je za penzionere najpovoljnija opcija usklađivanja, jer im omogućuje sve bolji odnos penzija prema zaradi. Prosečna penzija će, nakon januarskog povećanja, iznositi preko 45.700 dinara, što je 390 evra. To je ono što smo obećali građanima. Ako možda neko nije verovao, evo sada smo na dobrom putu da ih  uverimo da ćemo 2025. godine imati prosečnu penziju 450 evra - rekao je Ognjenović.  

Direktor Ognjenović ističe da je Fond finansijski spreman za vanredno usklađivanje, a  rezultati ostvareni u prvih pet meseci ove godine to potvrđuju:

Naplaćeno je više prihoda od doprinosa za 14,4 milijarde dinara, odnosno za 5,25 odsto  više nego što smo planirali Finansijskim planom. U odnosu na isti period prošle godine ove godine je naplaćeno 27,3 milijarde izvornih prihoda više, odnosno 10,46 odsto - naglašava Ognjenović.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Zokara

09.06.2023 21:01

Mnogo kasno i mnogo bedno