DAN POSLE "POTOPA" U BEOGRADU: CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM METEO ALARMU! Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Autor:

Vesti

09.06.2023

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji danas najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 27 stepeni.

DAN POSLE "POTOPA" U BEOGRADU: CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM METEO ALARMU! Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Kiša i pljuskovi

Dan nakon "potopa" u Beogradu, nevreme se nastavlja, sudeći prema upozorenju RHMZ, na kome se može videti da je čitava Srbija pod narandžastim meteo alarmom.

- Nastavlјa se period nestabilnog vremena sa čestom kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Padavine na pojedinim lokalitetima kratkotrajno mogu biti veoma intenzivne uz grad (gde je procenjena ukupna 10-dnevna prosečna količina padavina od 40 do 70 mm, u brdsko-planinskim predelima i do 100 mm). Plјuskovite padavine su vrlo neujednačene po intenzitetu i neravnomerno raspoređene u prostoru, čak i na malim udalјenostima - navodi se u upozorenju RHMZ.

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, što znači da je vreme opasno.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na sajtu RHMZ.

PROGNOZA ZA DANAS

U Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada naročito u drugom delu dana.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. .

U Beogradu promenljivo oblačno i nestabilno povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada lokalno mogu biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada.

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 17 stepeni, a najviša oko 25 stepeni.

Vreme narednih dana

U narednih sedam dana zadržaće se promenljivo i nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti veoma obilni uz grad.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta od biće 23 do 27 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading