PRENOSILA POROĐAJ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Oglasio se Zaštitnik građana povodom kontrole rada nadležnih organa - prekšajna prijava protiv instrumentarke iz GAK "Narodni front"

Autor:

Vesti

07.06.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na TikToku uživo prenosila porođaj, pokrenuo postupak kontrole.

PRENOSILA POROĐAJ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Oglasio se Zaštitnik građana povodom kontrole rada nadležnih organa - prekšajna prijava protiv instrumentarke iz GAK "Narodni front"

Foto: Tanjug, Tiktok

Medicinska sestra GAK Narodni front

Zaštitnik građana Zoran Pašalić utvrdio je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija da je instrumentarka iz GAK "Narodni front“ na društvenoj mreži TikTok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, da je instrumentarka suspendovana sa rada, uručeno joj je upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretnje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK "Narodni front" na TikToku uživo prenosila porođaj,  pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK "Narodni front“ i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK "Narodni front“ navodi da je 28. aprila 2023. godine v.d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK "Narodni front“ zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading