RIJALITI SMRTI: Prokletstvo pratilo "Velikog brata"

Autor:

Vesti

03.06.2023

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Format koji je u Srbiju prvi doveo Dragan Đilas obeležio niz tragičnih događaja.

RIJALITI SMRTI: Prokletstvo pratilo "Velikog brata"

Foto: e-stock/Tanjug/AP

Zadruga, rijaliti koji će se još nekoliko dana emitovati na TV Pink, a onda se gasi, za jedan deo opozicije poslužila je za napad na vlast i povod da se zatraži zabrana pomenute televizije.

Niko od tih opozicionara, međutim, ne pominje "Velikog brata", rijaliti koji je u Srbiju uveo Dragan Đilas, a koji je pratilo prokletstvo, pa su za njegove učesnike vezani dva ubistva i samoubistvo, tri smrti u saobraćajnoj nesreći, jedan misteriozni nestanak... I onda je "Zadruga" kriva što u Srbiji ima nasilja, a Đilasov rijaliti nije. Kakvo licemerje.

Sve je počelo od uklete kuće na Košutnjaku u kojoj se snimao "Veliki brat". Od prvog rijaliti-formata koji je startovao na našim prostorima postoji verovanje da je kuća, na neki način, ukleta jer su njegovi učesnici doživljavali velike lične i porodične tragedije. Mnogi su uviđali da su pojedini takmičari nakon učešća u rijalitijima upadali u takva psihička stanja koja su prouzrokovala da dignu ruku na sebe ili na nekog iz najbližeg okruženja, dok su neki imali nesreće koje su im se, kao po difoltu, dešavale posle učešća u šou-programima.

Troje učesnika poginulo u udesu

Jedna od najvećih tragedija dogodila se pre 14 godina, kada je poginulo troje učesnika "Velikog brata" - Zorica Lazić (24), Elmir Kuduzović (26) i Stefan Zečević Zeka (24), koji su ranije napustili rijaliti. Stravična saobraćajna nesreća 29. decembra 2007. odnela je tri mlada života na putu Obrenovac-Šabac, kod mesta Ušće.

Do tragedije je došlo kada su Zorica, Elmir i Zeka, zajedno sa cimerima Jelenom Žeželj, Tanjom Obradović i njenom sestrom Ivanom, koje su bile u drugom automobilu, krenuli u Loznicu na žurku, gde je trebalo da budu specijalni gosti. Pozvani su kao megapopularni rijaliti-igrači. Doživeli su saobraćajnu nesreću kad je automobil u kojem su se vozili pri brzini od 150 kilometra na sat neobjašnjivo promašio most preko reke Vukodraž, sleteo s puta i odleteo u vodu.

Zaklao majku, pa pretio i babi

Učesnik pilot-emisije "Velikog brata" Antal Skendžić zaklao je majku Rozaliju Greguš Skendžić u porodičnoj kući u Banatskom Višnjićevu kod Žitišta u novembru 2007. Kad je odležao ubistvo majke, za koje je dobio 10 godina, i izašao iz zatvora, Skendžić je pretio i babi da će odrobijati i nju ukoliko mu ne prepiše kuću.

Filip posle rijalitija ubio Kseniju, pa sebe

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Filip Kapisoda

Nezapamćena tragedija dogodila se kada je Filip Kapisoda nakon učešća u "VIP Velikom bratu", gde je osvojio treće mesto, ubio pevačicu i igračicu Kseniju Pajčin, pa sebe. To je u javnosti izazvalo jezu zbog toga što je to bila još jedna u nizu stravičnih smrti koju su povezivali s ukletom kućom na Košutnjaku. Iako je dva meseca pre zločina koji je napravio Kapisoda par imao saobraćajnu nesreću, za koju mnogi tvrde da je takođe bio njegov pokušaj da ih oboje usmrti, kada je izazvao udes u selu Lisović, na putu do Ksenijine vikendice, 16. mart 2010. bio je koban za njih dvoje. Filip je tada u Ksenijinom stanu pucao u nju, pa u sebe.

Nestala pobednica "Velikog brata"

Pobednicu "Velikog brata" 2011. Marijanu Sajfert (37) niko ne može da nađe više od godinu dana. Policija i dalje traga za njom, koja je sa zagrebačke adrese na Savici otišla 27. aprila i otad od nje nema ni traga. Porodica sumnja da se ubila skokom u reku.

* U "Velikom bratu" je učestvovao i pevač Dalibor Andonov Gru (osvojio je drugo mesto). On je tragično nastradao 2019, tokom kajtinga na Dunavu, kada je zaduvao jak vetar koji ga je poneo u vazduh i potom bacio nazad u reku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
misterijanemoguca

03.06.2023 21:48

Đilas nam doveo smrt i sada se pitamo odakle svo to zlo a danas se kao bori protiv nasilja.

Iva

03.06.2023 21:50

Pa to su opozicioni rijalitiji, to se ne pominje, i za njij je to sasvim normalno.

Mila

03.06.2023 22:35

Opoziciji je sve sto oni urade uredu a Vuvicev svaki korak prate i bojkotuje ali uzalud to rade

Bela

03.06.2023 22:41

Tragedija je nesto sto se desava u celom svetu,ali niko normalan nije pokusao osuditi Djilasa za to,kao sto to sada monatrumi iz opozicije i sam Djilas radi,optuzuju danasnju vlast samo kako bi sakupili jeftine politicke poene.