MINISTARSTVO PROSVETE REAGOVALO: Predložena je smena direktorke OŠ "Vladislav Ribnikar"

Autor:

Vesti

29.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorki OŠ "Vladislav Ribnikar" je već uručeno razrešenje o predlogu smene, a zahtevaju se i suspenzije pedagoga i psihologa.

MINISTARSTVO PROSVETE REAGOVALO: Predložena je smena direktorke OŠ "Vladislav Ribnikar"

Foto: Nemana Pancic, os-ribnikar.edu.rs

Snežana Knežević

Ministarstvo prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Njoj je već uručeno razrešenje, a zahtevaju se i suspenzije pedagoga i psihologa.

Ministarstvo prosvete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pokrenut 22. maja.

Rezultat nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja ovom školom.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Da podsetimo, na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike osnovne škole Vladislav Ribnikar školska godina bude završena u petak 2. juna.

Kako se saznaje, ocene će biti zaključene do petka, a po želji roditelja nakon toga biće održavane samo vannastavne aktivnosti.

Podsetimo, inicijalno je postojao predlog da deca koja ne mogu ili ne žele da idu na nastavu u prostorijama škole, mogu da koriste neke od institucija kulture gde bi mogli da se okupljaju ili pak zatraže pomoć.

Veliki broj roditelja je i javno istupio, smatrajući da se ne može tražiti od dece da se vrate na mesto gde je učenik sedmog razreda ubio osam đaka i čuvara, a deveto dete je preminulo od posledica ranjavanja u bolnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading