ZBOG PREVARE OSTALA BEZ MUŽEVLJEVOG BOGATSTVA! Baka Mara bila milionerka, ali umrla u teškoj bedi! EVO KAKO JE ŽENA IZ BOLJEVAČKOG SELA OSTALA BEZ OGROMNOG NASLEDSTVA!

Autor:

Vesti

22.05.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dala sam novac ljudima koji me čuvaju. Njima te pare više trebaju, a ja ionako ne znam ni koliko je to. Meni je dosta mojih osam hiljada dinara, koliko dobijam na ime poljoprivredne penzije..., pričala je baka Mara.

ZBOG PREVARE OSTALA BEZ MUŽEVLJEVOG BOGATSTVA! Baka Mara bila milionerka, ali umrla u teškoj bedi! EVO KAKO JE ŽENA IZ BOLJEVAČKOG SELA OSTALA BEZ OGROMNOG NASLEDSTVA!

Foto: YouTube/Printscreen

Priča o baki milionerki koja je umrla u bedi 2016. godine potresla je Srbiju. Baka Mara je i pored nasleđenih miliona od svog muža, umrla u bedi, preneli su mediji tada. Evo i detalja priče.

Baka Marija Zlatić, iz boljevačkog sela Valakonje je nasledstvo dobila iznenada, od muža iz Australije, ali ga se nikad nije domogla. Nije ni želela.

- Tamo gde ja uskoro treba da idem, pare mi ne trebaju, zato sam ih i poklonila - uz osmeh je govorila, kao da je predosećala skori kraj te 2016. godine.

- Dala sam novac ljudima koji me čuvaju. Njima te pare više trebaju, a ja ionako ne znam ni koliko je to. Meni je dosta mojih osam hiljada dinara, koliko dobijam na ime poljoprivredne penzije... - kazala je ona.

U svojoj ispovesti je dalje navela kako je došlo do toga da ne vidi ni dinara od ovog bogatstva.

- Tačno je da sam dobila to nasledstvo, ali od njega nemam ni dinara! Kada sam saznala da mi je suprug umro u Australiji, oko nasledstva mi je sve opravila i sredila Mara (poznanica koja je čuvala - prim.autora). Tražila sam da se novac podeli na tri dela, ali jedan od onih s kojim imam dogovor da me čuva kaže da je nešto stavio meni na neku knjižicu, nešto on uzeo, a ni Mari, kako znam, nije dao koliko treba. Uzeli su još neki. Ja dinara nisam videla! - govorila je baka Marija, koja je živela duboko u šumi u kući od blata sa nepunih 10.000 dinara penzije mesečno!

Novac je po prispeću u Srbiju, kako je pisao Kurir pre 7 godina, podigao čovek koji treba da se brine o baki. On je kazao da je podelio kako je baka zahtevala i da nema više ništa za raspodelu jer se, prema njegovom kazivanju, kada se pročulo o nasledstvu, u Australiji pojavio kao naslednik bliski srodnik pokojnog Momčila.

Inače, bakin suprug Momčilo preminuo je 2011. godine. Marija je davne 1956. sa njim otišla u Australiju, ali se posle godinu i po vratila jer nije mogla da se navikne na život u toj dalekoj zemlji. On je potom tamo upoznao drugu ženu, sa kojom je živeo u vanbračnoj zajednici, a koja je umrla pre njega. Australijanci su potom pronašli baku u Srbiji, proglasili je naslednikom i uplatili joj sav novac.

- On je radio u početku kao tesar po građevinama i u fabrici u Gvilfeldu. Kasnije je imao nekoliko farmi. Ja nisam mogla da izdržim. Živela sam od bedne penzije poljoprivrednika i dok sam mogla, radila sam na njivi. Sada više ne mogu i sama sam sa psima i mačkama. Ljudi koji me čuvaju obilaze me na tri dana. Nisam imala ni struju, a teško mi je bez vode. Hleb mi donose. Meni pare nisu potrebne, ničemu mi ne bi služile, a kućni prag neću napustiti. Ovako ću dok mogu - jadala se baka Marija.

Za nasledstvo bake Marije kolale su tada različite priče. U nekoliko navrata među njenim navodnim dušebrižnicima dolazilo je do sukoba zbog para, pa je čak i policija morala da interveniše.

Bakin pokojni suprug Momčilo posle smrti je pored 940.000 dolara u kešu ostavio i oko četiri miliona australijskih dolara nasledstva u nekretninama. Trebalo je četiri godine da se pronađe naslednik jer ih u prvi mah nije bilo u Australiji. U međuvremenu je narastao iznos poreza, pa je država to odbila i na kraju je ostalo „svega“ 940.000 dolara nasledniku.

Kako su otišli "preko"

- Sećam se, kao da je juče bilo - setno je pričala Marija. - Bilo je to 1956. godine. Momčilo i ja smo kupili kartu u jednom pravcu za Australiju, a put nas je odveo u gradić Gvildford. Moj muž je radio kao tesar u jednoj fabrici, a ja sam brinula o domaćinstvu.

Posle godinu i po, Mariji je stigla vest da joj je majka Stana teško bolesna. Nije razmišljala. Sela je u prvi avion i vratila se kući.

- Brinula sam o bolesnoj majci, na kraju je i sahranila, ali se u Australiju više nisam vratila - pričala nam je Marija.

- Momčilo mi je povremeno pisao. I slao mi je novac. Želeo je da se, kada dočeka penziju u Australiji, vrati u Srbiju. Godine su prolazile. Potom i decenije. Ali, Momčilo se nije vraćao. Pričalo se da se u Australiji obogatio i postao gazda nekoliko farmi stoke, ali su svi mislili da to nije istina.

Onda je Mara saznala za njegovu smrt, preko komšinice Mare.

- Mara je stupila u kontakt sa ljudima iz Australije. Godinama je tragala i na kraju su me, početkom septembra prošle godine (2015.godine), obavestili da sam nasledila Momčilovu imovinu. Pare sam dobila pre nekoliko meseci. I odmah sam ih podelila. Meni, vidite i sami, baš ništa ne treba - zaključila je Mara u jednom od intervjuua.

Sudbina ove starice svakako je filmska, priznaćete!

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gica Prasic

23.05.2023 21:35

Osoba koja je opljackala baku, treba mu se sve oduzeti i dati u drzavni budzet, a manipulatora strpati koliko zakon predvidja..