OGLASILA SE ŠKOLA POVODOM DEVOJČICE SA KOJOM NIKO NEĆE NA MATURU JER JE ROMKINJA! Jezivo vršnjačko nasilje u Vrbasu!

Autor:

Vesti

22.05.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravu medijsku lavinu izazvao je tvit vezan za devojčicu iz Vrbasa sa kojom navodno niko ne želi da ide na maturu, jer je Romkinja.

OGLASILA SE ŠKOLA POVODOM DEVOJČICE SA KOJOM NIKO NEĆE NA MATURU JER JE ROMKINJA! Jezivo vršnjačko nasilje u Vrbasu!

Foto: Photo by Luis Galvez on Unsplash

Povodom ovog incidenta oglasila se i škola, iznoseći svoju verziju priče i činjenice vezane za ovaj događaj:

 

 

- Pravljenjem lažnih uzbuna, koristeći i zloupotrebljavajući jedan od najtragičnijih događaja u istoriji Srbije, skupina nemoćnih i frustriranih, sa idejom destabilizacije vlastite države, nastavlja udare i na institucije.

- Udarajući na ono najdragocenije i najosetljiviju kategoriju društva, isti pokušavaju da sistem obrazovanja, koji u opštini Vrbas funkcioniše bez mrlje, poljuljaju i o njemu nametnu sliku koja u javnosti izaziva bes, strah i revolt roditelja, ali i čitave zajednice.

- Opština Vrbas je dosta pre tragičnih događaja u Srbiji formirala Koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u školama i svoj posao obavlja odgovorno i pažljivo, u saradnji sa svim obrazovnim ustanovama na teritoriji naše opštine, pa tako i sa našom školom.

- S tim u vezi, želimo hronološki da rasvetlimo događaj koji je pokrenuo medijsku i polemiku na društvenim mrežama, a koji je nesumnjivo plasiran sa nedovoljno argumenata.

- Naime, nakon evidentiranog nerezonskog istupa nekoliko učenika 03.05.2023. godine, i postojanja osnovane sumnje da je dete od strane drugara vređano i omalovažavano, škola je obavestila majku devojčice i roditelje ostalih učesnika događaja.

- Na sastanku održanom 04.05.2023. godine sa roditeljima, sastavljen je Zapisnik u kom je konstatovano postojanje neželjenog ponašanja. Majka devojčice, zadovoljna razvojem situacije i obavljenim razgovorom sa roditeljima učenika, kao i njihovom reakcijom, nije želela da se problem produbljuje, jer deca treba da nastave školovanje i druženje u istoj školi.

- Istog dana, održan je i sastanak školskog Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Tim je doneo zaključak pojačanog vaspitnog rada i praćenja razvoja dalje situacije od strane odeljenskog strešine, a u saradnji sa zaposlenima u školi. Ako se slično ili isto ponovi, po prikupljenim informacijama i po potrebi će se preduzimati adekvatne, dalje mere.

- Nakon novinskih natpisa, majka je pozvana u školu i izjavila da devojčica više nema sličnih problema, kao i da sa istim drugarima sada funkcioniše bez problema.

- Zaključak škole je da se učenica druži sa svima iz odeljenja i da apsolutno nema tenzija. Majka i devojčica su izrazile želju da devojčici odeljenski starešina bude pratilac na maturi, što je odeljenski starešina sa zadovoljstvom prihvatio.

- Napominjemo da je problem primetio odeljenski starešina i odmah reagovao. Pre toga, niko od nadležnih u školi nije imao saznanja o bilo kakvim problemima, kako od strane učenice, tako ni od strane roditelja.

- Želimo da stavimo tačku na medijsku hajku na našu školu, koju u miru i slozi pohađaju naši učenici. Ne želimo zloupotrebu i političku demagogiju tamo gde je ne sme biti, a to su naše škole.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
arhitekta

23.05.2023 22:39

Ipak, nek nju Seka, carica, izvede. Za svaki slucaj, covek je Covek, a obavestenja skole, trla baba lan. Toliko