SRBIJO, BUDI PONOSNA! Dimitrije je najbolji filozof na svetu, napisao je ESEJ i počistio pod konkurencijom! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.05.2023

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Esej koji je napisao Dimitrije Golubović, bio je najbolji u konkurenciji više od 100 učenika iz 50 zemalja.

SRBIJO, BUDI PONOSNA! Dimitrije je najbolji filozof na svetu, napisao je ESEJ i počistio pod konkurencijom! (FOTO)

Foto: Printscreen/RTS1

Dimitrije Golubović, učenik 3. razreda gimnazije "Bora Stanković" iz Niša najbolji je mladi filozof na svetu. On je pobedio na Međunarodnom takmičenju u Olimpiji u Grčkoj.

Ponos Srbije i ponos Niša

Na Olimpijadi u Grčkoj esej koji je napisao Dimitrije Golubović, bio je najbolji u konkurenciji više od 100 učenika iz 50 zemalja.

Foto: Printscreen/RTS1

Dimitrije Golubović, takmičar iz filozofije

- Moram da imam filozofsku potporu, da pokažem da imam znanje filozofije, filozofske škole i moram da budem originalan na neki način, jer nije bitno samo ponoviti nešto, morate dodati nešto svoje, to sve ulazi u ocenu - rekao je Dimitrije Golubović o kriterijumima ocenjivanja - rekao je Dimitrije za RTS.

Filozofiju je učio od majke. Upisao je IT sektor i ovaj predmet nema u nastavi, pa su mu u pripremi pomagali profesori filozofije.

- Njegova nagrada je i nagrada za nas, za naš rad, za naš predmet. Ja sam preplakala dan kada sam dobila vest od sreće, toliko lepote zbog tog događaja, dovelo je do suza - ističe Tijana Đergović Antić, profesorka filozofije.

Drugari iz odeljenja, za najboljeg filozofa, pripremili su iznenađenje, uz konfete i poklone.

"Filozofija odražava stvarni svet"

- Jedan fantastičan doček, koji je njega zaista usrećio, dobio je pehar od njih na kome piše najbolji filozof na svetu, i pošto je njegov nadimak Golub dobio je tortu u obliku goluba, devojčice su se potrudile.

Dimitrije kaže da filozofija nije apstraktna i da je ona u osnovi svega.

Filozofija se bavi stvarnim svetom, to je njen cilj i ona će uvek odražavati stvarni svet, možda deluje apstraktno jer treba vremena ući u nju, ali ona mnogo daje i mnogo koristi u stvarnom svetu - zaključuje Dimitrije.

Da je reč o vanserijskom talentu, možda najbolje govori činjenica da je Dimitrije pored filozofije, već godinama među najboljima u Srbiji na takmičenjima iz programiranja, matematike i srpskog jezika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading