SNIMAK ŠOKIRAO SRBIJU! VOZAČ U OVAKVOM STANJU PREVOZI PUTNIKE? Svi se pitaju šta se sa njim dešava!? (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.05.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama su mnogi komentarisali ovaj snimak

SNIMAK ŠOKIRAO SRBIJU! VOZAČ U OVAKVOM STANJU PREVOZI PUTNIKE? Svi se pitaju šta se sa njim dešava!? (VIDEO)

Foto: Instagram

Na društvenim mrežama se širi snimak vozača koji je prevozio putnike u Budimpeštu, a ono što je javnost zaintrigiralo jeste njegovo ponašanje dok vozi autobus.

Naime, kako se vidi na snimku vozač dok vozi pravi nagle pokrete glavom i rukama i jedva drži pod kontrolom volan.

Neki su u komentarima napisali da je uzrok ovakvom ponašanju najverovatnije u psihoaktivnim supstancama koje vozač konzumira.

- Urađen ko mali servis, pošmrkao sve što je trebao da preveze - neki su od komentara.

Ipak prednjačili su oni komentari u kojima su ljudi tvrdili da vozač ima Turetov sindrom ili se bori da ne zaspi.

- Čovek ima Turetov sindrom. Neurorazvojni poremećaj koji ponekad razvije motoričke tikove. Kakva smo nacija postali - piše u jednom od komentara.

TURETOV SINDROM

Turetov sindrom je prvi opisao francuski neurolog Žil de la Turet, a objašnjava ga kao neurološki poremećaj za koji su karakteristični "tikovi" - iznenadni, nekontrolisani trzaji, pokreti ili zvuci. Postoje dve vrste tikova kod ovog poremećaja - motorni i vokalni. Motorni tikovi podrazumevaju pokrete tela - trzaje ruku, namigivanje, koje osoba ne može da kontroliše, dok vokalni tikovi podrazumevaju zvukove - "zujanje", vikanje reči ili fraza. "Kompleksni" tikovi su oni koji utiču na širu grupu mišića i kombinacija su motornih i vokalnih tikova, odnosno osoba istovremeno, na primer, pravi grimasu i viče.

Simptomi Turetovog sindroma najčešće se ispoljavaju u detinjstvu, u uzrastu između pet i deset godina, a prema statističkim podacima, ovo stranje je tri puta češće kod dečaka nego kod devojčica.

Još uvek nije poznato šta tačno uzrokuje Turetov sindrom, ali studije sugerišu na to da anomalije u bazalnim ganglijama mozga - deo mozga zadužen za koordinaciju pokreta - utiču na pojavu ovog stanja. Naučnici smatraju da na pojavu Turetovog sindroma utiče i genetika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/@RepublikaNewsTV/videos

Komentari (0)

Loading