RODITELJI PITAJU DA LI OBILAZIMO DECU NA ODMORIMA! Školski policajci u svim školama u Srbiji: Evo šta im je uloga i kako postupaju ako pronađu oružje!

Autor:

Vesti

09.05.2023

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 1.800 škola postavljeni su školski policajci.

RODITELJI PITAJU DA LI OBILAZIMO DECU NA ODMORIMA! Školski policajci u svim školama u Srbiji: Evo šta im je uloga i kako postupaju ako pronađu oružje!

Foto: Republika.rs

Policija kod škola

Nakon najava predsednika Aleksandra Vučića, od ponedeljka 8. maja ispred svaje škole u Srbiji postavljen je policajac i prisutan je do kraja nastave.

Juče ujutru ispred svih 1.800 škola u Srbiji postavljen je školski policajac koji će ubuduće biti prisutan od početka do kraja nastave.

- Pored školskih policajca, angažovani su i policijski službenici opšte nadležnosti, uprave saobraćajne i kriminalističke policije. Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora - rekla je Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad, za Informer.

Hamzabegović istakla je važnost uloge školskog policajca.

- Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola. Postojaće maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima. Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju - rekla je Hamzabegović.

Školski policajci istakli su da je primetno da deca od juče dolaze u pratnji oba roditelja.

- Roditelji su imali za nas mnogo pitanja. Pitali su nas da li ćemo obilaziti decu na odmorima, koliko će dana trajati nadzor, koja su nam ovlašćenja... - ispričao je jedan od policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading