VOZAČI OPREZ! U toku "SPEED MARATHON", pljuštaće kazne i do 120.000 dinara!

Autor:

Vesti

21.04.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na putevima širom Srbije u toku je "speed" maraton, koji je počeo u ponoć i završava se takođe u ponoć.

VOZAČI OPREZ! U toku "SPEED MARATHON", pljuštaće kazne i do 120.000 dinara!

Foto: Tanjug/S. Radovanović

Tokom ova 24 časa policija će svim mogućim raspoloživim sredstvima neprekidno meriti brzinu kretanja vozila na putevima širom Srbije. Važno je napomenuti da kazne za ovaj prekršaj idu do 120.000 dinara.

Kako je major policije Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije rekao, do 6 sati ujutru registrovano je 625 prekršaja, odnosno prekoračenja brzine, od čega je petina u Beogradu, prenosi Blic.

On je naglasio da su ovo podaci za prekršaje načinjene tokom noći, kada i nema toliko saobraćaja i da će realni podaci biti tokom današnjeg dana.

NOVČANE KAZNE, A I ZATVOR

Kazna zavisi od više faktora, a kreće se o 3.000 dina pa do čak 120.000 dinara, uz to moguća je i kazna zatvora od 30 do 60 dana, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom.

U fokusu je i kontrola brzine u blizni pešačkih prelaza.

Podsetimo, MUP Srbije je saopštio da se od 17. do 23. aprila, u 30 evropskih zemalja koje su članice Evropske mreže saobraćajnih policija (ROADPOL), sprovedi međunarodna akcija usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine.

Svi mogući uređaji MUP-a danas mere brzinu kretanja vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading