NAPREDAK KA SVETU BEZ DUVANSKOG DIMA: Globalni izveštaj o održivosti kompanije Philip Morris

Autor:

Vesti

21.04.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Philip Morris International objavila je svoj Globalni izveštaj o održivosti za 2022. godinu.

NAPREDAK KA SVETU BEZ DUVANSKOG DIMA: Globalni izveštaj o održivosti kompanije Philip Morris

Foto: PMI Promo

PMI Promo

Kompanija Philip Morris je u 2022. godini ostvarila „trostruki A“ rezultat za liderstvo, odnosno prestižno A priznanje u sve tri kategorije – klima, šume, vode. Od 1.000 kompanija koje objavljuju svoje podatke, PMI je jedna od svega 12 kompanija koje su postigle ovaj rezultat. Kompanija je na globalnom nivou objavila cilj da namerava da ostvari ugljeničnu neutralnost u direktnim operacijama, do 2030. godine.

Prioritet Kompanije ostaje adresiranje uticaja pušenja na zdravlje, nuđenjem alternativa koje su naučno potvrđene kao bolji izbor u odnosu na nastavak pušenja. Ovim kompanija pokazuje etičku i društvenu odgovornost u pogledu smanjivanja negativnog uticaja proizvoda iz sopstvenog portfolia. Globalna ambicija kompanije je da do 2025. godine, najmanje 40 miliona pušača pređe na bezdimne proizvode i prestane da puši.

Posle gotovo šest godina od kako je IQOS lansiran na srpskom tržištu, jedinstveno korisničko iskustvo potrošača koji su uvideli brojne benefite prelaska na bolje alternative i posvećena korisnička podrška, učinile su da sada već dobro prepoznatljiv proizvod kompanije Philip Morris koji zagreva duvan, bude predvodnik do tada nepoznatog koncepta smanjenja štetnosti od pušenja i tako otvori vrata mnogim alternativama koje dolaze i dolaziće na naše tržište.

Dobri rezultati u okviru održivog razvoja su sa globalnog preneti i na lokalni nivo, pa je tako u 2022. godini samo 0,03% otpada koji je nastao u fabrici u Nišu u 2022. godini, odloženo na deponiju, pokazuje poslednji lokalni izveštaj o održivom razvoju. Krajnji cilj je da se što pre dostigne cilj Zero Landfill – 0% otpada odloženog na deponiju.

Dodatno, 100% električne energije koja se koristi u niškoj fabrici dobija se iz obnovljivih izvora. U voznom parku srpske filijale kompanije Filip Moris koriste se isključivo hibridna vozila što je omogućilo smanjenje CO2 emisije za 34%.

U prvom kvartalu 2023. godine, kompanija u Srbiji je i zvanično sertifikovana od Alijanse za odgovorno upravljanje vodama. Implementacijom AWS standarda, kompanija radi na tome da ponudi kredibilan, globalno primenljiv okvir za druge velike korisnike vode i zainteresovane strane u našem slivu, u želji da ih podstakne da sagledavaju svoje korišćenje vode, uticaj i zajedničke rizike u vezi sa vodom. 

Prema poslednjem lokalnom izveštaju o održivom razvoju, kompanija je u Srbiji od 2003. godine uložila više od 894 miliona dolara, čime ostaje jedan od najvećih investitora u zemlji. Više od 22 miliona dolara, uloženo je u razne inicijative u zajednici, najviše u one koje se odnose na inovativno preduzetništvo, obrazovanje i nauku.

U saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Vladom Republike Srbije, pokrenut je strateški donatorski program „StarTech“, vredan 5 miliona dolara, za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji srpske privrede, koji u potpunosti finansira Philip Morris. 

Poslednjih sedam godina, Philip Morris u Srbiji je prepoznat kao jedan od najboljih poslodavaca u zemlji od strane Top Employer instituta i ponosni je nosilac sertifikata Top Employer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading