Direktorka M:tela posetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!

Autor:

Vesti

19.04.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici kompanije m:tel posetili su povratnike u Bosanskom Petrovcu i Martin Brodu i tom prilikom su im uručili pakete pomoći i vredne donacije povodom Vaskrsa.

Direktorka M:tela posetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!

Foto: Mtel

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, istakla je da su u okviru akcije "Niste sami" posetili bihaćko-petrovačku eparhiju u želji da zaboravljenom srpskom narodu u ovim krajevima ulepšaju proslavu najvećeg pravoslavnog praznika.

Tom prilikom darovali su pakete hrane, koje će sveštenici podeliti narodu u ime njih i poslati poruku da ostanu na ovim prostorima.

Foto: Mtel

Jelena Trivan u poseti bihaćko-petrovačkoj eparhiji

Ona je naglasila da je pored paketa pomoći njena želja bila da na ovaj način poruče narodu koji ovde živi, da su sa njima i da ma koliko im bilo teško, uvek imaju osećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

- Kao što znate, Srbi su ovde malobrojni, žive rasuti po selima i značajno je da ih pred Vaskrs posetimo. Želim da pošaljem podršku i poručim sveštenstvu, ali i narodu ovog kraja, da nisu sami. Velika je pomoć, pre svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Želela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesem pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji - rekla je Trivan.

Inače, na ovim prostorima je uglavnom staračka populacija, koja nema nikakvog primanja, te će im ova pomoć mnogo značiti.

Kako je ispričala direktorka m:tel-a, predstavnici ove kompanije su saznali da srpski povratnici žive u veoma teškim uslovima, te da je svaka pomoć dobrodošla.

Foto: Mtel

Pomoć srpskim povratnicima

- Mi smo odneli hranu i ogrev tamo gde je potrebno. Na terenu smo saznali da povratnici žive bez struje u jezivim uslovima, zaboravljeni od svih. Čak i sami sveštenici koji ih obilaze jedva imaju ikakve prihode, tako da će m:tel i njima pomoći - rekla je Trivan, koja je naglasila da će kompanija m:tel nastaviti da pomaže srpskom narodu u potrebi. 

Ovo je samo nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje”, kojom je m:tel nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje. U prethodnoj godini, u sklopu ove akcije, pomognute su brojne povratničke zajednice u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Odžaku, Bihaću i mnogim drugim mjestima, a niz donacija m:tela, kojima pomažu društvo, se nastavlja i u 2023. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading