USKORO KREĆU GRMLJAVINSKE NEPOGODE! Evo koji deo Srbije će biti prvi na udaru!

Autor:

Vesti

17.04.2023

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko večeras izlazite iz svojih domova, ni slučajno ne krećite bez kišobrana.

USKORO KREĆU GRMLJAVINSKE NEPOGODE! Evo koji deo Srbije će biti prvi na udaru!

Foto: Tanjug/J. PAP

U nastavku večeri kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se širom Vojvodine, a ponegde će u ovim predelima pljuskovi biti i izraženiji.

Uslova za kišu i pljuskove biće i u delovima Pomoravlja, Podrinja, na istoku, jugoistoku i na zapadu Srbije.

U ostalim predelima Srbije u nastavku večeri biće uglavnom suvo, ali će kasnije tokom noći u svim predelima Srbije biti kiše i pljuskova sa grmljavinom.

S obzirom na to da je saobraćaj zbog završetka praznika veoma intenzivan i da je na mnogim deonicama i dalje velika gužva, preporučuje se dodatni oprez, jer su putevi širom Srbije zbog kiše mokri i klizavi, a na pojedinim deonicama zadržava se i veća količina vode. Na putevima kroz klisure i useke postoji opasnost i od odrona.

Temperature ove večeri širom Srbije kreću se od 10 do 14°C, u Beogradu je 13°C. Zlatibor i Sjenica mere 6°C, a Kopaonik 2°C.

Srbija je i dalje pod uticajem ciklona, koji kruži nad našim područjem, pa se sve do srede očekuje relativno sveže sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu oko 15°C.

Na višim predelima Kopaonika očekuje se i pojava snega, a visina snežnog pokrivača kretaće se oko 30 cm.

Od četvrtka se konačno očekuje stabilizacija vremena, ali ne potpuna. Ipak, od četvrtka do kraja sedmice očekuje se znatno više sunca, ali i smena oblačnih intervala. U četvrtak se ređa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje sredinom dana i posle podne širom Srbije, a u subotu samo na istoku Srbije.

U svakom slučaju, u drugom delu sedmice očekuje se znatno više sunca, ali biće i toplije, uz maksimalne temperature do 20°C.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading