S LEVE STRANE U VISINI GRUDI SVI IMAJU ZNAČKU! MUP upozorava građane: Obratite pažnju na OVE detalje kako ne biste bili žrtva prevare!

Autor:

Vesti

14.04.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetilo je građane da obrate pažnju na detalje kako ne bi bili žrtve prevare.

S LEVE STRANE U VISINI GRUDI SVI IMAJU ZNAČKU! MUP upozorava građane: Obratite pažnju na OVE detalje kako ne biste bili žrtva prevare!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća građane, kako ne bi bili žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju, da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.

Ukoliko ste bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imate bilo kakva saznanja o tome, prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

Podsetimo, dva brata Uroš M. (26) i Nemanja M. (35) uhapšeni su nedavno zbog sumnje da su u mestu Nevade kod Gornjeg Milanovca glumili policijske presretače. 

Policija je zaustavila vozilo marke "BMW" koji je imao uključene blinkere, a kako se sumnja, oni su neposredno pre zaustavljanja presreli i izvršili kontrolu putničkog vozila marke "pežo" kojim je upravljao dvadesetšestogodišnji vozač.

Osumnjičenima Uroš M. i Nemanja M. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading