VELIKI BROJ SAOBRAĆAJKI ZBOG SNEGA U BEOGRADU: Sneg napravio haos u prestonici

Autor:

Vesti

04.04.2023

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 15 časova prijavljeno je oko 70 saobraćajnih nezgoda.

VELIKI BROJ SAOBRAĆAJKI ZBOG SNEGA U BEOGRADU: Sneg napravio haos u prestonici

Foto: ST/Vladimir Lukić

Zamenik komandira za uviđaje saobraćajnih nesreća Ivica Bulatović rekao je danas da je od ponoći, kada je obilan sneg počeo da pada u Beogradu, do 15 časova prijavljeno oko 70 saobraćajnih nezgoda u kojima je 12 osoba lakše povređeno.

Republika

Foto: RINA

Udes

 

Bulatović je za Tanjug rekao da su u Uzun Mirkovoj ulici oborena dva pešaka, dok je u Ulici Tošin bunar prilikom kočenja autobusa povređeno troje putnika.

- Uzrok nezgoda je uglavnom neprilagođena brzina stanju puta i uslovima saobraćaja, odnosno nesagledavanje saobraćajne situacije na pravilan način - rekao je Bulatović.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Policijska kola na snegu

 

Dodao je da se najviše nezgoda dogodilo između 7 i 10 časova, gde je za tri sata prijavljeno više od 30 saobraćajnih nesreća, zbog čega je, kako je rekao, dodatno angažovan određen broj patrola.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Automobili, sneg

 

Bulatović je podsetio da je zakonom propisano da su zimske gume obavezne na vozilima u periodu od 1. novembra do 1. aprila kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

- Posle toga nisu obavezne, ali je preporučljivo i nije kažnjivo da vozač ima zimske gume - rekao je Bulatović.

On je pozvao vozače da bez preke potrebe ne izlaze na put i da sagledaju svoje mogućnosti upravljanja vozilom, kao i tehničke mogućnosti vozila, odnosno da li je dovoljno tehnički opremljeno za trenutne uslove.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading