SNEG NAS JE PARALISAO U APRILU, A EVO KAKO ĆE BITI ZA USKRS: Praznici stižu, a vremenska prognoza ŠOKIRA (FOTO)

Autor:

Vesti

04.04.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izgledima vremena za naredne dana možemo videti kakvo nas vreme očekuje za Uskrs.

SNEG NAS JE PARALISAO U APRILU, A EVO KAKO ĆE BITI ZA USKRS: Praznici stižu, a vremenska prognoza ŠOKIRA (FOTO)

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, Vladimir Lukić, Shutterstock

Vremenska prognoza

U Srbiji je danas oblačno, hladno i vetrovito sa intenzivnim snegom, uz temperature od -1 do 3, a na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 8 stepeni, uz pad temperature tokom dana. Portal Republika.rs otkriva da li nas ovakvo vreme očekuje i za uskršnje praznike, ili možemo uživati u lepim prolećnim danima.

Danas je najjači intenzitet padavina bio ujutro i pre podne uz značajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara u nižim predelima i do 50 cm na planinama, lokalno i više. Duvao je jak severni i severozapadni vetar, što je u brdsko-planinskim predelima uslovilo mećavu i stvaranje snežnih nanosa, dok se u nižim predelima, naročito centralnog dela zemlje akumulirala veća količina vlažnog snega.

U Timočkoj Krajini, Vojvodini i na jugoistoku Srbije je uz sneg pala i kiša. Intenzitet padavine će posle podne i uveče oslabiti.

I u Beogradu ujutro i pre podne oblačno sa jakim snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne se uz sneg očekuje i kiša, a intenzitet padavina će oslabiti. Duva  umeren i jak severni i severozapadni vetar. Temperatura od -1 do 2 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 11. aprila, biće hladno za ovaj period godine. U jutarnjim satima se do kraja sedmice očekuje lokalna pojava mrazeva (na 2 metra mestimično do -2 stepena, a pri tlu od -5 do 0 stepeni).

Uskrs se ove godine obeležava 16. aprila, a prema dugoročnim prognozama sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda na dan i uoči ovog velikog hrišćanskog praznika možemo očekivati tipično prolećno vreme, s temperaturama koje se kreću od 7 stepeni u jutarnjim i večernjim časovima pa do 17 stepeni posle podne. Padavine se očekuju na Veliku Subotu, no, na dan Uskrsa biće oblačno bez padavina.

Drugog dana Uskrsa očekuje nas isto vreme kao i na Uskrs. Maksimalna i minimalna temperatura biće nepromenljive u odnosu na 16. april. Vreme će takođe biti oblačno bez padavina.

Foto: Printsceen/meteoprog.com

Vremenska prognoza za praznike

Što se tiče 1. maja, koji ove godine pada na ponedeljak, prema prognozama sajta AccuWeather, možemo očekivati oblačno vreme s maksimalnom dnevnom temperaturom do 19 stepeni. Ostalih dana u nedelji, nažalost, očekuje se kiše, tako da ako ne želite da provedete odmor kući, sada je vreme da isplanirate odlazak iz gradova tokom predstojećih praznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading