PLATA 350 HILJADA DINARA, A DOVOLJNA SAMO SREDNJA ŠKOLA: Sedi se osam sati, potreban samo jedan dokument i obuka

Autor:

Vesti

29.03.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Osim veoma primamljive zarade, za puno radno vreme poslodavac nudi i ugovor o radu.

PLATA 350 HILJADA DINARA, A DOVOLJNA SAMO SREDNJA ŠKOLA: Sedi se osam sati, potreban samo jedan dokument i obuka

Foto: Shutterstock

Novac

Sediš ceo dan, a plata 350.000 dinara? Zvuči neverovatno, ali posla u Srbiji za ove pare trenutno ima koliko hoćeš, a možeš već danas i da počneš.

Ovo su reči i vozača kamiona, ali i poslodavaca koji ih traže. I nisu to samo priče između njih već i predmet oglasa koji poslodavci plaćaju da bi pronašli ljude da rade i voze.

Kada su u pitanju iznosi od nekoliko stotina hiljada dinara, većina najpre pomisli da su za tolike pare potrebno visoko obrazovanje i određene veštine. Da to nije tačno pokazuju brojni oglasi, gde se bez ikakve diplome mesečno nudi više stotina hiljada dinara.

Takav jedan oglas trenutno je aktivan na jednom sajtu za traženje posla. Naime, za vozača sa C kategorijom ponuđena plata kreće se od 250.000 do 350.000 dinara. Ono što je veoma zanimljivo, nema nikakvih uslova koje bi potencijalni vozač morao da ispunjava, osim verovatno vozačke dozvole navedene kategorije.

Osim veoma primamljive zarade, za puno radno vreme poslodavac nudi i ugovor o radu. I ne samo to. Kako u opisu oglasa stoji, firma je spremna i da finansira polaganje za CPC obuku. Iako bi prva pomisao zbog pomenute zarade bila da se radi o poslu preko granice, iz oglasa se može zaključiti da bi vozač vozio samo po Srbiji, prenosi RTS.

U opisu oglasa stoji da bi relacije za vozača isključivo bile Aranđelovac, Arilje, Gornji Milanovac, Ivanjica, Kragujevac, Niš, Požega, Topola, Užice, Čačak.

Poznato je da su naši vozači predhodnih godina masovno odlazili u inostranstvo zbog veće zarade. Međutim, kako je Srbija zbog toga u velikom deficitu za vozačima, plate u ovom sektoru poslednjih godina znatno su porasle i kod nas.

Procena struke je da će nastaviti da rastu i u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (3)

Loading
isad

29.03.2023 17:46

Sve dok plate ne budu VECE nego u Nemackoj nece ovde biti vozaca.

Nenad

29.03.2023 18:18

ma niste se izjasnili 250-350 hiljada dinaa , ali za koliko meseci . Ili ako je za jedan mesec , za koliko sati rada . Sumnjmo da je to za 8 sati rada ili 40 sati nedeljno sa svim doprinosima i tako redom. Za toliku platu bi jos i radili pod tim normalnim uslovima.

Milan

29.03.2023 19:02

Zato se radi po 18 sati dnevno. Jedan dan slobodan. Svaki dan ih vidjam jer se bavim transportnom logistikom. Znaci vozaci se raspadaju. I Jos sami Utovaraju i istovaraju kamione.