PAŠALIĆ POZVAO ŽENE DA PRIJAVE DISKRIMINACIJU I NASILJE: Čestitka Zaštitnika građana povodom Međunarodnog dana žena

Autor:

Vesti

08.03.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pašalić je naveo i da su žene u najvećem procentu žrtve ubistava, zlostavljanja i nasilja, i to najčešće od strane člana porodice ili emotivnog partnera.

PAŠALIĆ POZVAO ŽENE DA PRIJAVE DISKRIMINACIJU I NASILJE: Čestitka Zaštitnika građana povodom Međunarodnog dana žena

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je danas svim ženama u Republici Srbiji 8. mart - Međunarodni dan žena i pozvao sve one koje trpe bilo kakav vid diskriminacije, zlostavljanja i nasilja da se osnaže i da to prijave nadležnim organima ili direktno instituciji na čijem je čelu.

- Žene se i danas, više od 100 godina od početka borbe za svoja prava, suočavaju sa neravnopravnošću, diskriminacijom, predrasudama, nepovoljnim položajem na tržištu rada i rodno zasnovanim nasiljem. Zato pozivam sve žene da se osnaže da nadležnim organima ili Zaštitniku građana prijave diskriminaciju, zlostavljanje i nasilje sa kojim se susreću - poručio je Pašalić.

Pašalić je naveo i da su žene u najvećem procentu žrtve ubistava, zlostavljanja i nasilja, i to najčešće od strane člana porodice ili emotivnog partnera, i ponovio poziv ženama da svaki oblik psihičkog ili fizičkog zlostavljanja prijave nadležnim organima kako bi se izbegao fatalan ishod.

- Nasilje treba da bude na vreme prepoznato, nadležni organi imaju obavezu da deluju efikasno i delotvorno u pružanju potpune zaštite ženama od zlostavljanja i nasilja. Takođe, kao društvo imamo obavezu da i dalje neprekidno radimo na unapređenju položaja žena u svim oblastima života - poručio je Pašalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading