I DALJE NIJE LAKO BITI ŽENA! Čestitka predsednice Opštine Voždovac povodom 8. marta

Autor:

Vesti

08.03.2023

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić čestitala je svim damama 8. mart - Dan žena.

I DALJE NIJE LAKO BITI ŽENA! Čestitka predsednice Opštine Voždovac povodom 8. marta

Foto: Služba za informisanje Opštine Voždovac

Drage moje Voždovčanke,

povodom današnjeg dana imam želju da vam se obratim sa posebnom pažnjom i uputim vam nekoliko reči.

S obzirom na to da 8. mart slavi ravnopravnost među polovima, koju su žene izborile pre više od 110 godina, i da se akcenat stavlja na istorijske okolnosti i događaje, moram da primetim da i nakon toliko vremena, danas, i dalje nije lako biti žena. Bilo poslovna, bilo domaćica.

Nije jednostavno zaraditi poštovanje i autoritet na sasvim ženski i blag način. To nekada podrazumeva i mnogo više rada od drugog pola.

Nije lako, ni onoj koja je majka, posle neprospavanih noći i "skidanja temperature" ili nunkanja zbog ružnog sna, biti odmoran i fokusiran na posao kao da se ništa nije dešavalo.

Problem sadašnjice koji se na žalost ne smanjuje je fizičko, mentalno i verbalno nasilje, a žene ga trpe u porodici, medijima, ustanovama i javnom životu.

Ja sam se kao prva predsednica Opštine Voždovac i trenutno jedina predsednica opštine u Beogradu opredelila da se svom snagom i na sve moguće načine bavim „ženskim pitanjima".

Preko institucija sistema, ličnim kontaktima i zalaganjem, obezbeđivanjem podrške ustanova i svake vrste pomoći, radim iskreno na tome da žene imaju jednake mogućnosti.

Kada sistem ne ume da odgovori međusobna podrška može da budu od velike pomoći svakoj od nas.

Zato današnji dan mora da slavi ne samo jednakost već rad, brigu, ljubav, ženstvenost, pažnju, intuiciju, solidarnost, razumevanje i hrabrost žene.

Srećan vam Dan žena!

Ivana Tomić Ilić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading