POZNATO U KOM SU SE RESTORANU OTROVALI U NIŠU: Jeli tartufe i pljeskavice, pa završili u bolnici

Autor:

Vesti

24.02.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prve analize pokazale su da je uzročnik njihovih tegoba salmonela.

POZNATO U KOM SU SE RESTORANU OTROVALI U NIŠU: Jeli tartufe i pljeskavice, pa završili u bolnici

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Ministarstvo zdravlja saopštilo je u kojem je restoranu u Nišu pre nekoliko dana došlo do trovanja hranom zbog čega je hospitalizovano sedam osoba, a više je zatražilo lekarsku pomoć.

Zraženi pacijenti su jeli tartufe i pljeskavice, a prve analize fecesa pokazale su da je uzročnik njihovih tegoba salmonela.

- Dana 19. februara 2023. godine Institut za javno zdravlje Niš prijavio je epidemiju gastroenterokolitisa, u Restoranu „Butiqu“ Niš, Bulevar Nemanjića br. 11, TC „Delta planet“. Više pacijenata (7) javilo se Klinici za infektivne bolesti UKC „Niš“ - saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

U Ministarstvu zdravlja ističu da je sanitarni inspektor Odseka za sanitarni nadzor Niš istog dana izvršio vanredni inspekcijski nadzor i naložio zabranu upotrebe prostorija do dobijanja rezultata uzetih briseva od strane IZJZ Niš i dobijanja izveštaja o ispitivanju vode.

- Naložen je vanredni sanitarni pregled zaposlenih. Od strane veterinarske inspekcije izrečena je zabrana prometa određenih vrsta namirnica. Istog dana uzeti su uzorci i brisevi za mikrobiološku analizu od strane IZJZ Niš. Od ukupno 20 briseva, 7 briseva je neispravno - aerobne mezofilne bakterije (brisevi radnih površina, brisevi ruku zaposlenih i brisevi radne odeće). Izvršena je vanredna dezinfekcija objekta - navode u Ministarstvu zdravlja.

U ovom ministarstvu ističu da je 20. februara 2023. godine u večernjim satima izvršen kontrolni inspekcijski nadzor objekta, kada je utvrđeno da se u objektu ne obavlja delatnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading