SVEČANOST U DOMU VOJSKE: Borba načela drugi vek, uručena brojna priznanja (FOTO)

Autor:

Vesti

22.02.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba je obeležila 101 godinu od postojanja svog imena.

SVEČANOST U DOMU VOJSKE: Borba načela drugi vek, uručena brojna priznanja (FOTO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Proslava, na kojoj su prisustvovali brojni umetnici, ljudi iz sveta kulture, muzike, sporta i politikke, upriličena je u Domu vojske, a tom prilikom uručena su i brojna priznanja mnogima koji su proteklih godina doprineli značajnom razvoju kulture. 

 

Andrija Jorgić direktor časopisa ,,Borba" , koji je 19. februara pre tri godine obnovljen, obratio se prisutnima i istakao da je ponosan na to što je ,,Borba" posle višegodišnje pauze ponovo ugledala svetlost dana.

Borba je nekada bila stub borbe protiv fašizma, a danas je stub borbe za kulturu. Danas su u našoj redakciji mladi ljudi, studenti koji teže ka tome da se kultura očuva. Samo ime nam nalaže da se borimo više nego drugi, a kao jedan od rezultata naše borbe jesu brojne nagrade i priznanja koje smo dobili prošle, ali i ove godine. Ponosan sam što je ,,Borba" ponovo ugledala svetlost dana, jer predaja nikada nije bila opcija - poručio je Jorgić.

Prestižno priznanje koje časopis ,,Borba" dodeljuje ove godine otišlo je u ruke brojnih institucija koje su dale značajan doprinos u oblasti kulture, a među njima su se našli i Gradska opština Zvezdara, Kulturni centar Kruševac, OŠ ,,Dragojlo Dudić", jedna od najstarijih beogradskih škola, ali i mnogi drugi. 

Posebnu pažnju među nagrađanima privukao je jerej Nenad Jovanović, parohijski sveštenik u crkvi Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice, koji je sa svojom porodicom, ženom i pet sinova jedina srpska porodica u južnom delu Mitrovice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading