AMBER ALERT U SRBIJI DO NOVEMBRA: Jurić - MUP se obavezao na njegovu implementaciju

Autor:

Vesti

20.02.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jurić je dodao da je ovo ujedno i najkonkretniji potez iz Vlade i MUP-a.

AMBER ALERT U SRBIJI DO NOVEMBRA: Jurić - MUP se obavezao na njegovu implementaciju

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas da je dobijen zvaničan dokument od Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića u kom se MUP obavezao da do kraja novembra 2023. godine implementira sistem Amber alerta.

Dodaje da je ovo do sada najkonkretniji potez iz Vlade i iz MUP-a koji je zaista pokazao jednu dobru volju i vrlo odlučan stav Ministarstva da sistem amber alerta zaživi, prenosi Telegraf.

- Prednosti su izuzetno velike, to je pokazao sistem u velikom broju zemalja gde on postoji. Trenutno ne možemo da vidimo koje su konkretne mane. Mislim da je jedna konkretna organizacija građana, konkretna pomoć od svakog segmenta društva - dakle od građana, medija, tržnih centara... može samo da bude od velike pomoći kada nestane jedno dete. Statistički podaci ukazuju na to da je on zaista efikasan u zemljama gde postoji - istakao je Jurić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, ono što je najviše sprečavalo da ovaj sistem zaživi jeste komunikacija sa MUP-om i dodaje da smatra da su dolaskom novog ministra, stručni ljudi koji se bave nestankom dece i odraslih, pokazali dobru volju da se stvar preokrene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading