OVE ZGRADE U BEOGRADU SIGURNO PADAJU U SLUČAJU JAČEG ZEMLJOTRESA! Zbog nesavesnih investitora veoma OPASNE PO ŽIVOT!

Autor:

Vesti

13.02.2023

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon zemljotresa u Skoplju 1963. godine zgrade su građene po propisima.

OVE ZGRADE U BEOGRADU SIGURNO PADAJU U SLUČAJU JAČEG ZEMLJOTRESA! Zbog nesavesnih investitora veoma OPASNE PO ŽIVOT!

Foto: Ilustracija: Tanjug/D. Kujundžić

Posle današnjeg zemljotresa sa epicentrom u Rumuniji, koji se osetio i u nekim gradovima u Srbiji i uspanuičio građane, oglasio se Saša Torlaković, predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije.

On kaže da je bitna gradnja u skladu sa propisima, te da u slučaju jačeg zemljotresa zbog pojedinih nesavesnih investitora, ljudi mogu biti dovedeni u opasnost.

- Nakon zemljotresa u Skoplju 1963. godine zgrade su građene po propisima koje su inženjeri promenili i seizmika se uzimala u obzir. Znači od te godine na ovamo zgrade su građene u skladu sa propisima. E sad, zgrade koje su privatno građane i kuće, pitanje je kako su ih pravili. Po mom mišljenju i te zgrade gde je rađena nadrgadnja su upitne.

- Pored toga, pojedini nesavesni investitori, uz pomoć nesavesnih invženjera, menjali su potrebnu količinu armature, sve zarad profita. Imamo i one koji su gradili bez dozvole, i nisu imali nikakav nadzor tokom gradnje. Te zgrade su u najvećoj opasnosti od zemljotresa. Imate zgrade u Mirijevu koje su građene na klizištu, gde nikako nisu smeli da budu građene - rekao je on za Objektiv.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading