HRIŠĆANSKI: Eparhija mileševska uručila pomoć za narod Turske i Sirije

Autor:

Vesti

11.02.2023

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop mileševski Atanasije danas je ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Prijepolju uručio deo pomoći postradalima u razornom zemljotresu u Turskoj i Siriji, koju su za ovo kratko vreme sakupili Eparhija mileševska, bratstvo hrama Svetog Vasilija Ostroškog i Kolo srpskih sestara.

HRIŠĆANSKI: Eparhija mileševska uručila pomoć za narod Turske i Sirije

Foto: Eparhija mileševska

Vladika Atanasije uručuje pomoć

Vladika je pomoć uručio predstavnicima Islamske zajednice iz Prijepolja, koji su se odmah odazvali na poziv iz Eparhije, a koji će prikupljenu pomoc proslediti tamo gde bude najpotrebnija, prenosi Eparhija mileševska.

Vladika Atanasije je rekao je "ovo vreme kada najviše učimo o životu, ovo su lekcije života". 

- Ovo vreme i ovi događaji nas najjasnije podsećaju da imamo zajedničkog Tvorca, čijem promišljanju je najkorisnije da se poverimo. Krize kroz koje prolazimo sada najevidentnije nam govore da je vreme kada treba da saberemo svoje najbolje osobine koje imamo, svi žitelji planete. Da damo mesto onom što je u čoveku najbolje i da se time odnosimo jedni prema drugima i da na osnovu toga uređujemo naše živote - poručio je vladika Atansije i dodao: 

- Nama, pravoslavnim Srbima, u ovo vreme stradanja, ova prilika da učestvujemo u nečemu što je najhumanije i najbolje, jeste na radost što se zajednički možemo suprotstaviti nesreći. Stradanje bilo kojeg ljudskog bića na planeti doživljavamo kao svoje.

Foto: Eparhija mileševska

Vladika Atanasije

Vladika je pozdravio i sve one građane RS koji se već nalaze tamo, na prostoru zahvaćenom zemljotresom, vatrogasce, spasioce stradalih i povređenih ljudi, i ukazao da se i oni, na ovako skroman način, žele pridružiti njihovom humanom delu. 

Preuzimajući pomoć, da bi je prosledili najpotrebitijima, Hamza efendija Rovčanin je naglasio da su ovih dana svi građani Prijepolja položili test dobročinstva i ljubavi, jer smo svedoci koliko su se Prijepoljci potrudili da priteknu u pomoć, i sa koliko ljubavi, ne gledajući ni na veru ni na naciju.

Foto: Eparhija mileševska

Pomoć narodu Turske i Sirije

Pomoć prikupljena za ovo kratko vreme, i ovom prilikom poslata, je samo deo pomoći koja će u narednim danima biti prosleđena postradalima u Turskoj. Deo pomoći koji je prikupljen u novcu bice uručen za postradale u Siriji pošto oni zbog situacije u kojoj se trenutno nalaze nisu u mogućnosti da primaju pomoć u namirnicama i robi.

I svakako na ovome se neće stati nego će Eparhija mileševska i dalje nastojati da ublažava nevolje i stradanja svih ljudi pogođenih razornim zemljotresom u Turskoj i Siriji, bez obzira na njihovu veru ili naciju.

Svi građani Srbije koji su u prilici mogu da pomognu građanima Turske i Sirije, informacije su na sajtovima ovih ambasada. Ambasada Sirije u Beogradu obavestila je svoje sugrađane, članove sirijske dijspore u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, da će organizovati akcije prikupljanja donacija, te poziva sve da učestvuju u ovoj akciji. 

Foto: Ambasada Sirije u Beogradu

Poziv ambasade Sirije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading