Zajedno u borbi protiv raka: Gradski odbor SNS Beograd organizovao tribinu o značaju prevencije i edukacije malignih oboljenja kod žena

Autor:

Vesti

04.02.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

okom poslednje decenije obolevanje od raka u Srbiji je u porastu.

Zajedno u borbi protiv raka: Gradski odbor SNS Beograd organizovao tribinu o značaju prevencije i edukacije malignih oboljenja kod žena

Foto: SNS

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, na inicijativu Saveta za omladinu Gradskog odbora SNS Beograd, a u saradnji sa Savetom za zdravstvo, organizovana je tribina, pod nazivom ”Budi brža - značaj prevencije i edukacije o malignim oboljenjima kod mladih žena”.
 
Na tribini su govorili članovi Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SNS Beograd, dr Marko Berak - ginekolog, dr Zoran Bekić - onkolog, dr Aleksandra Petrović - endokrinolog i Vesna Ignjatović, članica SNS sa Zvezdare koja je pobedila rak i prenela svoja iskustva.

Srpska napredna stranka je stranka koja vodi odgovornu zdravstvenu politiku, trudimo se da podižemo svest građana o važnosti prevencije i očuvanju zdravlja svih, a posebno želimo da stavimo akcenat na zdravlje mladih žena. Prisutne dame bile su u prilici da čuju sve o ovoj važnoj temi, na koji način treba da brinu o svom zdravlju i da na vreme obavljaju preventivne preglede.

 Tokom poslednje decenije obolevanje od raka u Srbiji je u porastu. Žene najčešće obolevaju od raka dojke, debelog creva, pluća, grlića materice i pankreasa.

 
Ovo je prva u nizu tribina i edukacija koje ćemo organizovati na različite teme, a biće namenjene mladim ženama,  sa ciljem da se poboljša njihov položaj u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading