HRVAT ŠOKIRAN RADNIM VREMENOM U SRBIJI: Evo šta mu je zasmetalo, zapalio društvene mreže!

Autor:

Vesti

04.02.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić iz Hrvatske izazvao je jednim pitanjem veliku pažnju na društvenim mrežama u Srbiji.

HRVAT ŠOKIRAN RADNIM VREMENOM U SRBIJI: Evo šta mu je zasmetalo, zapalio društvene mreže!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Neimenovani korisnik Redita iz Hrvatske, oglasio se na srpskom delu ovog foruma, sa pitanjem kako to da u Beogradu nema gde da se popije kafa uz izlazak Sunca.

- Pozdrav susedi, Prošle nedelje sam prolazio kroz Beograd, stigao sam u Beograd u 6 ujutro i mislio top, sešću na kafu i gledati izlazak sunca nad Kalemegdanom. Na moje čuđenje tamo nijedan kafić nije radio, ali dobro pa mora biti neki tu u centru. Hodao sam sat i po, prošao Knez Mihailovu, prošao Trg republike, Skadarliju, kvart ispod nje, došao skoro do Vračara, krenuo se vraćati natrag prema centru i na kraju popio kafu u kafiteriji kod sedišta vaše pošte - napisao je ovaj korisnik Redita.

 

 

Kako je dalje objasnio, prešao je uzduž i popreko veći deo grada, ali svoju zamisao nije uspeo da ostvari, čime je ostao šokiran jer je naveo da u Zagrebu uvek postoje mesta gde se u šest sati ujutru može popiti kafa.

- U Zagrebu svaki dan nedeljama u svakom kvartu ima bar jedan kafić da se popije kafa pre jutranje smene i budu krcati od 6 ujutro. Jel to kod vas jednostavno nije fenomen, jel se kafa jedino pije kući? Moram priznati da sam bio šokiran - napisao je on.

Ubrzo su nastupili odgovori u kojem su korisnici redita iz Srbije, koji su pokušali da objasne da ovde većina onih koji ujutru idu na posao ili fakultet, kafu piju pre izlaska iz kuće.

- Prerano je 6 a i ta prva jutarnja se pije kod kuće ili na poslu - pokušao je da mu objasni jedan od korisnika Redita u komentaru ispod njegovog posta.

Mnogi su se i našalili na ovu temu.

- A kako ces spavati na poslu ako popijes kafu pre?

- Btw, u begeu se u 6 jede gurmanska, a kafu eventualno pijes posle toga na nekoj gajbi na afteru

- Zakasnio si, kod nas se kafane zatvaraju u 6.

Bilo je i onih koji su se ozbiljno pozabavili ovim pitanjem.

- U šest samo kafa za poneti iz obližnje pekare. Za kafiće je rano, obično rade od osam. Kao što je neko iznad napisao, tu prvu kafu obicno pijemo kod kuće pre posla. Ako ne radis svakako spavaš duže.

- Pa ono brate zamisli tu izmucenu dusu koja mora da ustane u 4 ujutru da dodje na posao i tebi skuva kafu u 6 ujutru. Nase gledanje u sunce u 6 ujutru uz kaficu za nekog znaci ustajanje u 4,5 ujutru da stigne na posao. Svakog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zoran Jovanović

04.02.2023 13:23

Neznam sada za zagreb, ali momak je u pravu generalno, imam puno god i ugostitelj sam pa pamtim, a i znam da su nekada kafane radile od 6,neke i od 5,4 cak blizu mesta prevoza, okupljanja, do famoznih 8,kad se kafici danas otvaraju, te kafane su prodavale po 300kafa i vise lit vinjaka,ali se tada svi lokali osim barova zatvaralo u 23h,a sada se u to vreme izlazi i, sto rece tu neko, sad se lokali kod nas zatvaraju u 6h.sve se menja ali nisam siguran da i danas lokali ne bi bili puni u 6,samo ih neko treba otvoriti. Svakako je ovo samar za Srbiju i BG, makar bio dobronameran