POKLON ZA UNUKE, IZLAZAK U POZORIŠTE....Evo na šta će penzioneri potrošiti povećanje (ANKETA)

Autor:

Vesti

02.02.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvećane januarske penzije od 12,1 odsto legle su na žiro-račune penzionera iz kategorije samostalne delatnosti.

POKLON ZA UNUKE, IZLAZAK U POZORIŠTE....Evo na šta će penzioneri potrošiti povećanje (ANKETA)

Foto: Shutterstock

 

A dok i ostalima ne legnu primanja (4. feburara leže vojnim i poljoprivrednim penzionerima, 10. za bivše zaposlene), najstariji sugrađani već prave planove na šta će da potroše novac. 

Portal Republika napravio je anketu sa penzionerima i pitao ih koliko im znači povećanje i na šta će potrošiti novac? Evo šta su rekli:

Foto: ST/V. LUKIĆ

Radmila Tintor: Unuci poklon, njoj karta za predstavu

Radmila Tintor (68): Povećanje ću iskoristiti za poklon unuci koja je napunila 18, a budući da volim pozorište eto jednog odlaska mesečno više

Foto: ST/V. LUKIĆ

Darinka Miljačić: Svaki dinar znači

Darinka Miljačić (86): Svaki dinar znači, posebno kada je sve poskupelo. Ako sam dosad mogla da nešto kupim dvaput mesečno, sada ću moći tri

Foto: ST/V. LUKIĆ

Saša Pavlović: Povećanje dobro došlo

Saša Pavlović (72): Meni je ovo povećanje zaista dobro došlo, istina imam i veću penziju pa tih 12 odsto bude više nego kod ostalih. Ali sam na vreme odvajao i uplaćivao i privatnu penziju

Foto: ST/V. LUKIĆ

Erna Vician: Sa viškom će platiti račune

Erna Vician (70): Značiće da se plati neki račun

Ministar finansija Siniša Mali povodom isplate uvećanih penzija naveo je da država mora da vodi računa o penzionerima, da ih podržava, bude uz njih.

- Naglašavam da su, u poslednjih nekoliko godina, od 2014. kada smo sprovodili fiskalnu konsolidaciju, penzije kumulativno porasle u proseku za oko 57 odsto, uključujući i dva najnovija povećanja, u novembru i od 1. januara. Mi smo u februaru prošle godine isplatili po 20.000 dinara svim penzionerima, što je najveće jednokratno davanje koje smo imali. Plus smo ih tokom pandemije pomogli nekoliko puta - napisao je ministar Mali na svom Instagram nalogu. 

Foto: Tanjug

Siniša Mali: Država vodi računa o penzionerima

 

Ukupna prosečna penzija u Srbiji, zahvaljujući ovom kao kao i prethodnom novembarskom povećanju biće oko 37.825 dinara, naveo je direktor PIO Fonda Relja Ognjenović. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aca

02.02.2023 21:41

E,Srbijo medju šljivama,teško nama a i omladini