SVETI SAVA JE GRK, VUK KARADŽIĆ KATOLIK! Skandalozan intervju Milojka Pantića za hrvatske medije: Oni su laž! (VIDEO)

Autor:

Vesti

31.01.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pantić je govorio za Večernji list.

SVETI SAVA JE GRK, VUK KARADŽIĆ KATOLIK! Skandalozan intervju Milojka Pantića za hrvatske medije: Oni su laž! (VIDEO)

Foto: Youtube/Večernji list, Wikipedia

Nekada veoma cenjen sportski novinar Milojko Pantić dao je intervju za hrvatski Večernji list u kome je niz krajnje problematičnih navoda. On je, suprotno svemu što se tokom osnovne škole uči, rekao kako je Vuk Karadžić bio laž, a dotakao se i Svetog Save.

- Sveti Sava nije bio Srbin, on je bio Grk! Jer je žena Stefana Nemanje bila Grkinja i on je u Grčkoj, u Hilandaru, prevodio. Nikada ništa nije napisao, nijednu knjigu. Ne postoji u crkvenim dokumentima. On je napisao samo "Žitije Stefana Nemanje", tog svog oca - rekao je za taj list Milojko Pantić.

Kako kaže, Sveti Sava je sve prevodio od grčkih crkvenih pisaca, budući da je znao grčki jezik.

- Nije opismenio ni svoga oca, a on je kao prvi srpski učitelj, pa čekajte... A kamoli da je osnovao neku školu - sramna je izjava poznatog novinara.

"Vuk Karadžić je laž!"

- Još jedna velika laž je Vuk Karadžić. Vuk Karadžić je katolik! A Srbi ga dižu u nebesa kao tvorca srpskog jezika. Oženio ga je Kopitar. On je crkvene knjige, te koje je Despot Stefan Lazarević u Resavskoj školi zahvaljujući Konstantinu filozofu prevodio, te knjige je, zahvaljujući svojih posrednika, kupovao za sitne pare, plaćao je seljake oko manastira da mu uzimaju te knjige, i odnosio u Beč - kazao je.

Pantić je rekao i da je Vuk Karadžić knjige koje je kupovao od seljaka prodavao za veliki novac i da su one sada izložene u bečkim muzejima.

- Kad je Vuk Karadžić umro, sahranjen je po katoličkim običajima u Beču, a njegova ćerka Ana je prodala 70 hektara njiva i šuma oko Tršića. Sedamdeset hektara, u to vreme, uzela je ogromne pare, a on je ogromne pare prodavajući crkvene knjige zaradio - naveo je.

- Znači Vuk Karadžić je laž, kao i Sveti Sava - završio je skandalozan intervju.

Reagovao bivši ministar Dmitrović

Bivši ministar za brigu o porodici i novinar Radomir Dmitrović reagovao je na Tviteru na izjave Milojka Pantića.

Poslao mi jedan prijatelj snimak intervjua koji je Milojko Pantić dao hrvatskim novinarima. Tamo, između ostalog, Pantić tvrdi da Sveti Sava nije bio Srbin, već Grk. Original snimak, inače ne bih verovao. Ja ovako nešto zaista ne razumem - napisao je Dmitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (6)

Loading
Lupče

31.01.2023 11:11

Evo šta je posledica prekomernog konzumiranja loše rakije. Izvetrio mozak.

Inkvizicija

31.01.2023 18:09

Kao turista sam putovao u Budimpeštu i obilazili smo izmedju ostalog i kuću u vlasništvu vuka Karadžića, tako da po nekim drugim detaljima ne bi rekao da su ovo sve gluposti.

Miloš

31.01.2023 19:01

@Inkvizicija - Ovaj čovek je totalna budala.Tolika "ljubav" prema Hrvatima zbog para za viski,pato je teška ,neizlečiva bolest.

lidija

31.01.2023 20:07

Dodji Milojko u Crnu Goru,u Drobnjake da kazes Karadzicima da su katolici?!🤣😅😂