HRANA ZA BEBE POVUČENA IZ PROMETA - SADA SE OGLASIO UVOZNIK: Evo šta kažu o odluci sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja!

Autor:

Vesti

26.01.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa ovog proizvoda firmi "Kibid d.o.o".

HRANA ZA BEBE POVUČENA IZ PROMETA - SADA SE OGLASIO UVOZNIK: Evo šta kažu o odluci sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja!

Foto: Shutterstock

Bebelak

Povodom zabrane prodaje hrane za bebe "Bebelac 3, neto 400g" uvozniku, firmi "Kibid d.o.o" oglasili su se i iz ove kompanije i u navode da su odmah "preuzeli sve mere iz rešenja i započeli proces povlačenja naznačenog proizvoda".

Da podsetimo, Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa ovog proizvoda firmi "Kibid d.o.o" i naložila da se bez odlaganja pokrene postupak povlačenja iz prometa ovog proizvoda i da se o povučenoj količini obavesti nadležni inspektor.

- Povodom pismenog rešenja Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja o povlačenju dijetetskog proizvoda Bebelac 3 PreciNutri - dodatka ishrani za malu decu na bazi mleka sa dodatnim vitaminima, oligosaharidima majčinog mleka i omega 3 masnim kiselinama, od 12 meseci starosti, neto 400 grama, kompanija Kibid d.o.o, generalni distributer ovog proizvoda, saopštava da je odmah preuzela  sve mere iz rešenja i započelo proces povlačenja naznačenog proizvoda - zvanično je saopšteno iz ove kompanije.

Kako navode dalje, ova firma Istovremeno obaveštava sve korisnike da je Bebelac 3 "potpuno sanitetski ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje".

- Proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija - naglašavju u Kibid d.o.o.

- Na osnovu uočene neusaglašenosti u tekstu deklaracije na terenu na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri nedavno je izvršen nadzor sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja. Tom prilikom, uočeno je da tekst deklaracije na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri ne odgovara u potpunosti odobrenom tekstu deklaracije od strane Farmaceutskog fakulteta. Pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine. Kompanija Kibid će u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju - kaže se u saopštenju.

Kako kažu, kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe.

Da podsetimo, uvidom u deklaraciju proizvoda „Bebelac 3, neto 400g“, sanitarni inspektor je konstatovao da navedeni proizvod nije propisno deklarisan tj. deklarisan u skladu sa Pravilnikom o dodacima ishrane (dijetetski suplementi), tekst deklaracije proizvoda ne poklapa se sa odobrenim tekstom deklaracije i da se u deklaraciji proizvoda nalaze izjave koje dovode u zabludu potrošač

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading