HRANA ZA BEBE POVUČENA IZ PROMETA - SADA SE OGLASIO UVOZNIK: Evo šta kažu o odluci sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja!

Autor:

Vesti

26.01.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa ovog proizvoda firmi "Kibid d.o.o".

HRANA ZA BEBE POVUČENA IZ PROMETA - SADA SE OGLASIO UVOZNIK: Evo šta kažu o odluci sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja!

Foto: Shutterstock

Bebelak

Povodom zabrane prodaje hrane za bebe "Bebelac 3, neto 400g" uvozniku, firmi "Kibid d.o.o" oglasili su se i iz ove kompanije i u navode da su odmah "preuzeli sve mere iz rešenja i započeli proces povlačenja naznačenog proizvoda".

Da podsetimo, Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja izrekla je meru zabrane prometa ovog proizvoda firmi "Kibid d.o.o" i naložila da se bez odlaganja pokrene postupak povlačenja iz prometa ovog proizvoda i da se o povučenoj količini obavesti nadležni inspektor.

- Povodom pismenog rešenja Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja o povlačenju dijetetskog proizvoda Bebelac 3 PreciNutri - dodatka ishrani za malu decu na bazi mleka sa dodatnim vitaminima, oligosaharidima majčinog mleka i omega 3 masnim kiselinama, od 12 meseci starosti, neto 400 grama, kompanija Kibid d.o.o, generalni distributer ovog proizvoda, saopštava da je odmah preuzela  sve mere iz rešenja i započelo proces povlačenja naznačenog proizvoda - zvanično je saopšteno iz ove kompanije.

Kako navode dalje, ova firma Istovremeno obaveštava sve korisnike da je Bebelac 3 "potpuno sanitetski ispravan i da njegov kvalitet nije doveden u pitanje".

- Proizvod se povlači zbog neusklađenosti između deklaracije i propisanog teksta Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih institucija - naglašavju u Kibid d.o.o.

- Na osnovu uočene neusaglašenosti u tekstu deklaracije na terenu na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri nedavno je izvršen nadzor sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja. Tom prilikom, uočeno je da tekst deklaracije na proizvodu Bebelac 3 PreciNutri ne odgovara u potpunosti odobrenom tekstu deklaracije od strane Farmaceutskog fakulteta. Pomenuti proizvod pušten je u promet sa starom deklaracijom, a ne sa izmenjenim tekstom na osnovu obnovljene registracije 26. jula 2022. godine. Kompanija Kibid će u najkraćem roku izvršiti usklađivanje sa najnovijim propisima a na osnovu nalaza Inspekcije, kako ne bi došlo do zabune među potrošačima i kako bi se proizvod što pre vratio u prodaju - kaže se u saopštenju.

Kako kažu, kao i uvek do sada, kompanija Kibid sarađuje sa svim nadležnim institucijama kako bi obezbedila kvalitetnu i bezbednu ishranu i dodatke u ishrani za najmlađe.

Da podsetimo, uvidom u deklaraciju proizvoda „Bebelac 3, neto 400g“, sanitarni inspektor je konstatovao da navedeni proizvod nije propisno deklarisan tj. deklarisan u skladu sa Pravilnikom o dodacima ishrane (dijetetski suplementi), tekst deklaracije proizvoda ne poklapa se sa odobrenim tekstom deklaracije i da se u deklaraciji proizvoda nalaze izjave koje dovode u zabludu potrošač

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading